Exemplu de umanitate

"Nu este un plan de productie, nu mi-am programat sa donez o anumita cantitate de singe, ci pur si simplu o fac pentru ca stiu ca pot sa ajut pe cineva cu gestul meu“, se motiveaza comisarul Marian.

Initiativa acestuia a pornit, insa, de la o poveste trista, petrecuta cu citiva ani in urma, cind sotia unui prieten foarte bun a murit din cauza lipsei de singe. „A avut un accident de masina, iar doctorii ii puteau salva viata daca aveau destule pungi de singe. La numai 29 de ani, femeia a decedat in spital, iar eu m-am hotarit sa fac ceva in sensul acesta“, povesteste comisarul.

La Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca, Adrian Marian, care acum este Sef Serviciu Management Organizatoric si Comunicare Publica la Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan“ din Cluj, este considerat donatorul cel mai fidel din rindul politistilor.

"A venit ca un donator simplu, este un om de suflet, de constiinta“, ne-a povestit despre el directoarea centrului, dr. Elena Chiorean. „Gestul lui este un exemplu de umanitate“, a mai comentat aceasta.

A donat pina acum 8 litri de singe!

Comisarul viziteaza Centrul de Transfuzii din Cluj o data la 3 luni, uneori chiar mai des. De fiecare data, doneaza aproximativ 400 de grame de singe. La un simplu calcul, reiese ca acesta a donat, pina acum, aproximativ 8 litri! Singurul lui avantaj este acela ca ii sint facute analizele periodic, pentru a nu exista suspiciunea vreunei boli.

Adrian Marian are grupa sanguina „01“, iar despre aceasta directoarea Centrului de Transfuzii Cluj comenteaza ca este una „foarte buna si cautata“. „Sotia lui este medic, probabil a constientizat mai mult ca altii de importanta acestui gest“, crede Elena Chiorean.

De la colegii lui am aflat ca acesta nu a cerut nici una din cele 40 de zile libere la care ar fi avut dreptul ca donator, iar bonul de masa primit l-a oferit mai departe, unor copii.

Cistigator la "Vrei sa fii miliardar“

Politist fiind, Adrian Marian si-a incercat, cu citiva ani in urma, si norocul. Acesta a participat de doua ori la emisiunea televizata „Vrei sa fii miliardar“. „M-am dus acolo pentru mirajul banului.

Vroiam sa cistig miliardul, ca sa lucrez, din nou, in presa, unde am profesat inainte de a deveni politist“, isi motiveaza acesta participarea din anul 2000 la show-ul televizat. A si cistigat. Nu miliardul, insa, ci 60 de milioane. Este mindru de faptul ca a ajuns sa fie selectat pentru finala, iar colegii politisti l-au primit, acasa, cu bratele deschise, multumiti de reusita lui.

"Am facut-o cu mare placere, dar si cu oarecare emotie, pentru ca nu doream in nici un fel sa imi fac uniforma de ris“, conchide clujeanul.

Promoveaza campania de donari

Adrian Marian se implica si in promovarea donarii de singe. Chiar anul acesta, cind i-a indrumat pe elevii Scolii de politie sa ia ca exemplu gestul sau. Astfel, pina acum, un numar de 147 de tineri au donat singe pentru raniti si bolnavi.

Cu acest numar, Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan“ din Cluj se situeaza pe primul loc la acest capitol in rindul institutiilor de invatamint din judetul nostru.

“Faptul ca dai un strop din sanatatea ta si pentru altcineva e un lucru bun. Cu asta, poti salva viata unei alte persoane. Sper ca viitorii politisti sa faca la fel, sa nu-i schimbe realitatile strazii.”