28.57% din posturile vacante la Inspectoratul Scolar Judetean Mures vor ramane ocupate de candidati care nu s-au prezentat la concurs, sau sunt la limita pensionarii, prin detasare in interesul invatamantului. Din totalul de 24.5 posturi scoase la concurs, alte 15.5 vor reveni unor candidati care au promovat un concurs la care s-au intrecut cu ei insisi.

Singura competitie reala a fost pentru postul de istorie, socio-umane, geografie, unde Gabriel Grozav s-a descurcat mai bine decat Gheorghe Nistor. Nimeni nu s-a inscris pentru postul de inspector scolar de imagine. Contestatiile se pot depune pana joi la ora 14.

Testul adevarului

Concursul pentru ocuparea posturilor de inspector de specialitate - inspector scolar a constat in urmatoarele probe: evaluarea curriculum-ului vitae, aprecierea recomandarii Consiliului de administratie, inspectia speciala la clasa, proba practica (asistenta la o ora, analiza lectiei) si interviu.

La interviuri au fost testate cunostintele de legislatie scolara si management educational ale candidatilor prin sustinerea unui test-grila folosind calculatorul, iar in fata comisiei de concurs candidatilor le-au fost testate cunostintele din domeniul specific functiei prin intrebari si analize de risc.

De asemenea, ei au prezentat o proiectie manageriala pe directiile prioritare de dezvoltare ale disciplinei. Pentru a ramane pe functiile de coordonare punctajul minim a fost de 111 puncte, iar cel maxim de 150. "A fost un concurs profesional asa cum am anuntat", ne-a declarat inspectorul scolar general Nicolae Neagu.

Cum s-a desfasurat concursul

Din totalul celor 24.5 posturi vacante scoase la concurs, 15.5 vor fi ocupate in continuare de persoane care au activat in institutie, si mai mult, n-au avut concurenta pe post.

Astfel la specializarile invatamant primar, limba si literatura romana, limbi moderne, matematica-informatica, biologie, fizica chimie, arte, invatamant profesional si tehnic, invatamant special, activitate extracurriculara, management educational, invatamant particular, integrare europeana in aceleasi birouri ii veti regasi pe Dumitru Orosan si Fejes Reka, Aurora Stanescu, Cristina Drescan,

Simon Janos si Dumitru Matei, Ioan Borgovan, Lavinia Muresan, Doinita Marcus, Maria Stetco si Ioan Macarie, Iolanda Catinean, Felicia Ionescu, Ilies Ildiko, Anisoara Moga, si Cristiana Chira.

Posturile teoretic neocupate sunt invatamant prescolar, limbi moderne, educatie fizica si sport, religie ortodoxa, invatamant pentru romi, formare personal didactic, evidenta personal didactic (1 post) si imagine.

La invatamant prescolar Iftimia Avram si Kovacs Iulia sunt aproape de pensionare, in aceeasi situatie este si Ioan Frent la educatie fizica si sport, iar pentru celelalte specializari candidatii fie nu s-au prezentat, fie n-au existat deloc inscrieri - cazul inspectorului de imagine (care ar trebui sa fie de fapt purtatorul de cuvant al institutiei).

Totusi, ei ar putea fi reconfimati prin detasare, dupa cum a lasat seful ISJ Nicolae Neagu.

"Nu m-am prezentat la concurs pentru ca mai sunt si preot intr-o parohie si nu am vrut sa-mi las locul de munca cu norma intreaga pentru un post cu jumatate de norma. In continuare voi face asa cum se va decide", Gheorghe Man, inspector religie ortodoxa

"Pana joi la ora 14 se depun contestatiile dupa care, cu avizul Ministerului Educatiei, vom elibera numirile pentru candidatii care au promovat concursul. Pentru ceilalti, tot cu avizul MedC vom elibera numiri prin detasare pana la organizarea unui nou concurs", Nicolae Neagu, inspector scolar general

"Au fost depuse 27 de dosare, 22 de candidati fiind prezenti la examen, din care 18 au fost admisi. A fost un concurs serios si dificil", Iolanda Catinea, inspector invatamant special