Rezolvarea oricarei probleme, fie ea de sanatate, birocratica sau chiar legata de siguranta cetatenilor, costa scump. A simtit-o pe pielea lui un sibian caruia agentul de politie care l-a ajutat sa formuleze o sesizare, pentru a reclama o infractiune savirsita impotriva sa, i-a cerut 50 de euro.

Politistul a motivat ca era ziua lui si nu avea bani. Sibianul a povestit totul la DGA, care a pus la cale un flagrant. Politistul este cercetat acum de catre Parchetul de pe linga Judecatoria Sibiu, pentru trafic de influenta.

Reclamatie costisitoare

Un sibian a fost nevoit sa mearga la politie, saptamina trecuta, pentru a raporta o infractiune savirsita impotriva sa. Lucratorul de serviciu de la punctul de acces in Politia Municipiului Sibiu i-a ascultat cu interes pasul, iar apoi, foarte amabil, l-a ajutat sa formuleze o sesizare.

Dupa ce a inregistrat sesizarea, politistul i-a cerut sibianului un numar de telefon, spunindu-i ca astfel va putea fi contactat mai usor de catre agentul care va prelua cazul. Zis si facut.

Sibianul a mers acasa linistit, increzator ca problema lui va fi rezolvata. Dar de fapt, problemele abia aveau sa inceapa.

Bani "cadou"

La numai citeva ore dupa ce a depus sesizarea la politie, sibianul s-a trezit cu un telefon de la agentul care l-a ajutat. Agentul Nicolae V. i-a spus omului ca e ziua lui de nastere si are nevoie de 50 de euro. In schimbul banilor, i-a promis chiar ca ii va fi rezolvata favorabil plingerea. Sibianul i-a raspuns ca nu are atitia bani si ca ii poate da doar 100 de lei.

Dupa ce a inchis telefonul, sibianul a mers direct la DGA, unde a povestit toata intimplarea.

Flagrantul

Directia Generala Anticoruptie a sesizat imediat Parchetul de pe linga Judecatoria Sibiu si a fost pus la cale un flagrant pentru prinderea politistului lacom. In cele din urma, sibianul si-a dat intilnire cu omul legii pentru a-i da banii, iar procurorii din cadrul Parchetului, impreuna cu lucratorii DGA, au avut ocazia sa-l prinda in flagrant in timp ce primea suma de 100 lei marcata fluorescent cu cuvintul "mita".

In prezent, politistul este cercetat in stare de libertate, pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 257 din Codul Penal. Totodata, agentul si-a dat demisia din cadrele active ale Ministerului Administratiei si Internelor.