Pensiile incep sa vina acasa

Potrivit reprezentantilor Casei de Pensii Cluj, banii vor ajunge la pensionari prin intermediul Postei Romane, pina in data de 24 decembrie. Cei care nu vor fi gasiti acasa vor putea ridica pensia pina in data de 28 decembrie de la oficiile postale din Cluj. „150.000 de pensionari clujeni beneficiaza de majorarea pensiei, insa suma nu este aceeasi pentru toata lumea.

O parte dintre pensionari beneficiaza de o majorare partiala a pensiei“, a declarat Georgeta Somesfalean, purtatorul de cuvint al Casei de Pensii Cluj. Pensionarii care beneficiaza de o majorare partiala a pensiei si cei care nu primesc nici un ban in plus dupa modificarea punctului de pensie vor primi un ajutor social, valabil doar pentru luna decembrie.

Ajutor social de pina la 60 de lei noi

Ajutorul social a fost stabilit de reprezentantii Guvernului in functie de cuantumul pensiei aflat in plata la data de 30 noiembrie 2006.

Astfel, ajutorul social in cazul clujenilor care nu au beneficiat de o majorare, chiar partiala a pensiei, este de 60 de lei noi pentru pensionarii al caror cuantum al pensiei este mai mic de 210 de lei, inclusiv, de 50 de lei pentru pensionarii al caror cuantum al pensiei se situeaza intre 211 lei si 316 de lei, inclusiv si de 40 de lei pentru pensionarii al caror cuantum al pensiei se situeaza intre 317 lei si 435 de lei, inclusiv.

Pensionarii care beneficiaza partial de majorarea valorii punctului de pensie din decembrie 2006 si al caror cuantum al pensiei la data de 30 noiembrie 2006 este de cel mult 435 de lei, inclusiv, beneficiaza de un ajutor de 30 de lei. Georgeta Somesfalean a precizat ca acest ajutor se achita o singura data, in luna decembrie 2006, pe talon separat de cel pentru plata pensiei.

Sumele se suporta din bugetul de stat si nu se vor acorda persoanelor care au pensie de serviciu in baza prevederilor legilor speciale si celor care beneficiaza integral de majorarea valorii punctului de pensie.