Prefectura Timis a parat Primaria din resedinta judetului la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), acuzand modul in care municipalitatea aplica legile proprietatilor. Potrivit informatiilor furnizate de Prefectura, Comisia Locala de Fond Funciar ar fi solutionat doar 680 de dosare pe Legea 247.

Suparat pe modul in care reprezentantul Guvernului in teritoriu actioneaza, primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a spus ca, de fapt, pana acum Comisia Locala a solutionat 932 de dosare din cele 1.109 inregistrate in baza Legii 247. "Mai mult, pana in prezent nu avem inregistrata nici o reclamatie privind tergiversarea vreunui dosar.

Fata de alte orase, cum ar fi Iasi, Brasov, Cluj-Napoca sau Craiova, noi am solutionat in proportie de 84 la suta dosarele pe aceasta lege", a mai afirmat edilul.

Primarul a adaugat ca municipalitatea a rezolvat si problema retrocedarii terenurilor extravilane, ramanand de solutionat inca 177 de dosare, in care sunt revendicate terenuri intravilane. "Lucram acum pe aceste cereri, cautand solutii pentru restituirea terenurilor, acolo unde se poate in natura, sau pentru acordarea de despagubiri", a mai explicat Ciuhandu.

In luna iulie a anului trecut, inspectorii ANRP au efectuat un control la Primarie, actiune care s-a soldat cu amendarea primarului cu suma de 150 de milioane de lei vechi, pentru tergiversarea aplicarii legilor fondului funciar.

"Acest control nu putem sa il catalogam altfel decat ca si tendentios, avand in vedere faptul ca s-a desfasurat pe durata a doar doua ore, timp in care din totalul dosarelor inregistrate au fost verificate doar trei.

Agentii constatatori s-au oprit numai asupra dosarelor cu hotarari judecatoresti nefinalizate privind constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, hotarari care nu au putut fi puse in aplicare din lipsa de teren disponibil", a mai declarat edilul.