Primarul din Arad, Gheorghe Falca, are, de cateva zile, trei consilieri personali, care il vor ajuta la implementarea strategiei de dezvoltare a municipiului, pentru perioada 2007 - 2013. Potrivit edilului, alegerea celor trei consilieri s-a facut pe baza unor criterii pe care, insa, nu a dorit sa le faca publice.

“In conformitate cu prevederile Legii administratiei publice locale, primarul are dreptul sa-si aleaga cinci consilieri personali, care nu vor sustine concurs pentru ocuparea postului si vor activa pe perioada mandatului de primar. Eu mi-am ales deja trei consilieri, iar in perioada urmatoare ii voi alege si pe ceilalti doi.

Intentia noastra este sa facem o strategie de dezvoltare a municipiului, care urmeaza sa fie validata de Consiliul Local, dupa care va fi pusa in practica”, a mai afirmat Falca.

Astfel, din echipa de consilieri personali ai edilului fac parte Adrian Nitu, Carmen Ispas si Ciprian Gavagina. Cel mai cunoscut dintre acestia este Adrian Nitu, coleg de partid cu Falca, el fiind si presedintele organizatiei municipale a PD.

Nitu a fost, timp de aproape un an, si consilier de stat la Cabinetul ministrului de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic. Democratul a fost numit in aceasta functie acum doi ani, cand postul de vicepremier in Guvern a fost preluat de Gheorghe Seculici, care este presedintele PD Arad.

La cateva luni dupa plecarea din Guvern a lui Seculici, Adrian Nitu a demisionat si si-a continuat cariera universitara la una dintre institutiile de invatamant superior din Arad.

Atat Carmen Ispas, licentiata in drept, cat si Ciprian Gavagina, absolvent al Facultatii de Medicina, nu fac parte din vreo formatiune politica.