Invitatie

Dand curs unei invitatii primita la redactie, am participat la dezbaterea "Interesul National si Interesul European”, organizata de Partidul Noua Generatie Crestin si Democrat, care a avut loc vineri, 9 februarie 2007, la Bucuresti, in Hotelul Marriot, salon D.

Au fost prezenti academicieni, istorici, profesori universitari, scriitori, reprezentantii societatii civile si ai mass-media, precum si numerosi simpatizanti. Dintre personalitatile care au fost alaturi de Gigi Becali amintim: prof. universitar Dr.Dumitru Mazilu, academician Dan Berindei, scriitorul Ioan Papuc, actorul Ion Dichiseanu, omul politic Gelu Voican Voiculescu, istoricul Dan Zamfirescu, sociologul Sorin Butnaru si directorul editurii TESU, Solomonovici Tesu.

Cu batu’ in balta

Academicianul Dan Berindei, in cunoscutul stil caracteristic, a prezentat un material despre tema discutiei, urmat fiind de Dumitru Mazilu si de ceilalti invitati.

Comportamentul lui Gigi Becali a fost unul de ascultare. Cand a luat cuvantul Gelu Voican Voiculescu si a incercat sa-si expuna punctul de vedre privind interesul european, care in cazul Romaniei este deasupra interesului national, politicianul Gigi Becali a explodat si in cateva minute a incercat sa demonstreze ca poate vorbi ca si intelectualii.

Fernando Becali

Referitor la ”internationalismul de stanga” Gigi Becali a spus: "diavolul e infiltrat in structurile UE, dar care diavol, nu are nici o legatura cu UE, cu politica UE. Internationalismul de stanga es-te finantat de organizatii oculte. In ceea ce priveste satele romanesti, UE se bazeaza pe refacerea satelor romanesti.

Eu am intrat in politica ca sa lupt, sa duc o lupta spirituala. Dorinta mea este de a ma lupta cu alte forte, nu cu politica Uniunii Europene”.

Si, in stilul sau specific, Becali a anuntat ca si-a descoperit un stramos, imparatul Fernando Becali, care ar fi domnit in Bizant, prin secolul al XIV-lea. Numai ca in acel secol Bizantul era deja cucerit de musulmani, iar numele de Fernando face trimitere la Peninsula Iberica si nicidecum la istoria Constantinopolului.

A mai subliniat ca va plati bani ca istoricii sa gaseasca documente care sa ateste ca se trage din os domnesc.

Lupta cu diavolul

Un ziarist l-a intrebat ce parerere are despre faptul ca Alina Mungiu l-a facut pe Gigi Becali fascist, acuzand Partidul Noua Generatie Crestin si Democrat, de dreapta.

Gigi Becali a raspuns ca Alina Mungiu ar fi finantata de Soros, tocmai pentru a slabi credinta si pentru a instaura in Romania internationalismul de stanga. “Internationalismul de stanga inseamna diavolul. Noi, cei prezenti, suntem obligati sa pronuntam cuvantul diavol. Nu avem voie sa spunem diavolul exista sau nu exista. Domnul Berindei exista Diavol?”.

Ion Dichiseanu intervine: "Adica opusul binelui!”. Intr-un final, lucrurile s-au lamurit si in ceea ce priveste interesul european si in ceea ce priveste diavolul.

No comment

In final, i-am cerut lui Gigi Becali cateva cuvinte pentru simpatizantii din Banat. In stilul sau caracteristic, Gigi Becali a zis: "Am mai spus, da-i in ma-sa!”.