Aproximativ 450 de elevi au fost evacuati, ieri dimineata, la scurt timp de la inceperea cursurilor, din salile de clasa ale Colegiului Tehnic Transilvania si ale Scolii Generale numarul 3, dupa ce la numarul de urgenta 112 s-a primit un apel de amenintare cu bomba.

In urma apelului, jandarmii si politistii deveni au izolat zona, iar echipa pirotehnica din cadrul Detasamentului Politiei de Interventie Rapida (D.P.I.R.) si un lucrator de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Toxice s-au deplasat la obiectivul vizat. Timp de o ora, specialistii au cautat materialul exploziv, fiind ajutati de un caine special antrenat in detectarea de bombe.

Pana la urma, alarma s-a dovedit a fi falsa. In aproximativ jumatate de ora a fost indentificata persoana care "a pus pe jar" autoritatile. Este vorba de un elev din clasa a saptea de la Scoala Generala nr. 3.

Directorul scolii, Maria Andrei a declarat ca "in semestrul trecut, copilul a avut media la purtare scazuta din cauza numarului mare de absente nemotivate, insa nu este un copil care sa ne fi creat probleme. Gestul lui este unul fara precedent in istoria scolii si, din aceasta cauza, programul de invatamant a fost perturbat". Programul a fost reluat in jurul orei 9.00, cand elevii au intrat la cursuri.

Potrivit politistilor, amenintarea cu bomba este considerata act terorist, iar cazul a fost preluat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). In cazul persoanelor majore, astfel de gesturi se pedepsesc cu amenda in valoare de 500 de lei, inchisoare de la 1 la 3 ani si plata costurilor de deplasare ale echipelor de interventie.

Avand in vedere ca tanarul este minor, anchetatorii vor stabili care va fi pedeapsa aplicata.

Acesta este al treilea caz de acest gen petrecut in acest an in judetul Hunedoara.