Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca o serie de obiective de investitii prevazute a demara in cursul acestui an au fost reesalonate, cu termene de incepere in 2008 sau chiar 2009, deoarece “nu constituie prioritati presante”.

Printre acestea, un centru oncologic si opt spitale municipale si orasenesti. Ministrul Nicolaescu a si nominalizat cateva localitati (”cum ar fi cazul oraselor Brasov, Craiova, Bacau si Arges, de exmplu”).

Intrebat daca nu cumva ministrul a avut in vedere chiar proiectul spitalului municipal Bacau, primarul Romeo Stavarache a raspuns: “Spitalul municipal Bacau va fi construit, pe amplasamentul deja cunoscut, langa Liceul Pedagogic, chiar daca Ministerul Sanatatii nu va fi cofinantator, pentru ca acest spital n-a fost niciodata obiectiv de investitii al Ministerului, ci al municipiului Bacau, si a fost inclus in strategia nationala.

De altfel, din cate stiu, doar Spitalul “Baltazar” a fost finantat de Minister, cel putin pana acum. Ministerul si-a dat avizul doar pentru numarul de paturi, 320 fixe si 20 in ambulator. In rest, ne vom ocupa noi. Ne straduim sa aducem noi fonduri pentru finantarea acestui obiectiv.

In privinta crizei de personal medico-sanitar, despre care mi-ati spus acum, aceasta este problema Directiei Sanitare, nu mai e problema Primariei”. Se pare ca si acest proiect va avea soarte celorlalte aruncate pe piata de catre primarul Stavarache. De ce? Fara cofintarea, proiectul este imposibil de materializat. (St.O.)