Platoul de filmare - o strada pietruita din spatele Lagunei Albastre. Actorii - sase tineri sportivi din clasa a XI-a, Stefan, Bianca, Florin, Dorian, Bogdan, Dori si copilul profesoarei lor de desen, Cosmin. Scenarist - Stefan, acelasi care se regaseste printre actori. Cameraman si regizor - profesoara de muzica Adriana Gherghe.

Aceasta este distributia care ar putea aparea la finalul spotului anti-drog produs, regizat si filmat, miercuri, de elevii de la “Triscu“. Ei vor sa impresioneze juriul unui concurs intre licee, a carui tema e lupta impotriva stupefiantelor.

Spotul trebuie sa fie montat si expediat pana pe 15 martie, la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Anti-drog Craiova, pentru a participa la faza judeteana a concursului.

Povestea spotului este explicita. Nu se folosesc metafore, mesaje subliminale sau simboluri. “Vrem sa fim cat se poate de franci. Drogurile distrug, nu e loc de interpretari. O sa prezentam in antiteza doua situatii, inainte si dupa consumul de droguri. La inceput, filmam o familie tanara fericita.

Inseram un mesaj de la montaj, apoi prezentam situatia dupa ce tatal devine dependent de droguri. Nu pot sa va spun decat ca avem chiar si o scamatorie la sfarsit. Nu divulg mai mult, ca sa nu afle concurenta“, povesteste scenaristul Stefan. El a jucat si rolul principal. Coordonatoarea proiectului, profesoara Adriana Gherghe, si-a exercitat cu succes atributele de cameraman.

“Doamna, sunteti meseriasa!“, i-au spus tinerii actori, dupa filmari, cand au urmarit impreuna imaginile.