Primarul Emil Boc a cerut sambata, in cadrul unei emisiuni difuzate de o televiziune locala din Cluj, sa fie lasat in pace cu "prostiile" legate de construirea unor birouri in cadrul parcajului de pe Calea Motilor. "Eu vreau sa fac locuri de parcare pentru clujenii care au probleme cu parcarea in centru, lasati-ma cu prostiile cu birourile", a declarat primarul Emil Boc.

Declaratia sa este in contradictie cu un document semnat, chiar de el, in noiembrie 2005, si anume avizul Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru parcare, care prevede clar: "Birourile propuse se grupeaza in patru niveluri, din care ultimul retras". Cateva randuri mai jos, primarul Emil Boc contrasemneaza actul emis de Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si de Urbanism.

In plus, avizul primit in 2006 de la Ministerul Culturii si Cultelor aproba obiectivul: "Amplasare parcaj public multietajat si birouri". In urma cu o saptamana, seful Directiei Tehnice a

Primariei declara ca in proiectul initial erau prevazute birouri, dar ca, intre timp, s-a renuntat la acestea.

Consecinte: Parcarea cu scandal

8.713 euro costa un loc de parcare, pe timp de un an, in parcarea construita de Primarie pe strada Motilor. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei, Raimonda Boian, locurile de parcare construite pe Motilor sunt vitale pentru cei care construiesc in centrul Clujului.

Astfel, cei care vor sa construiasca in centrul orasului trebuie sa faca dovada ca au asigurate locuri de parcare, iar Primaria ofera varianta propriilor parcari. Potrivit proiectului initial, parcarea supraterana de pe Calea Motilor avea prevazute 352 de locuri. Ulterior, numarul acestora a crescut la 382.