"A venit acasa plin de sange”

Parintii lui Vlad Ionescu, elev in clasa a VI-a a Scolii „Rares Voda” din Ploiesti il acuza pe profesorul de muzica Gheorghe Baranescu ca a folosit violenta pentru a-l pedepsi pe copil. „Cand profesorul Baranescu a trecut pe langa Vladut, i-a atins buzunarul si a auzit un zgomot. Copilul avea in buzunar niste jetoane de la pungile de chips-uri.

S-a enervat probabil de zgomotul produs de jetoane si l-a urecheat atat de tare incat i-a dat sangele. A venit acasa zgariat si cu sange pe ureche”, ne-a declarat, in exclusivitate Vali Ionescu, tatal copilului batut de profesor. Parintii lui Vladut au mers sa vorbeasca cu profesorul Baranescu despre incident, dar acesta a refuzat dialogul. „Nu sunt de acord cu violenta in scoli.

Daca copilul meu nu este disciplinat sa i se scada nota la purtare, desi nu cred ca este cazul. Ma gandesc chiar sa il dam in judecata pe profesor”, a precizat tatal copilului. Mai mult decat atat, copilul a fost la medic, unde i s-a pus diagnosticul de „Traumatism otic stang” si i s-a recomadat sa fie pansata rana cu pansament cu rivanol.

"Elevul a fost atentionat”

De partea cealalta, profesorul acuzat ca se manifesta violent fata de scolari spune ca s-a exagerat cu acest incident. „Vladut nu este un copil problema, dar se lasa antrenat de alti colegi care nu sunt printre cei mai buni elevi. Parerea mea asupra celor intamplate este ca elevul a fost atentionat sa fie cuminte. Stiu ce inseamna libertate prost inteleasa.

Problema este ca s-a exagerat cu acest incident”, ne-a declarat Gheorghe Baranescu. Directorul scolii Rares Voda, Ion Dumitrache, spune ca i-a dat un avertisment profesorului Baranescu. „Vlad nu este cel mai rau elev, dar nici cel mai cuminte. Oricum, eu nu aprob aceste acte. Am discutat cu profesorul si a spus ca isi va cere scuze atat de la elev cat si de la parintii acestuia.

I-am cerut nota explicativa si a primit avertisment. Aceasta inseamna ca la sfarsitul anului scolar, profesorul va primi un calificativ care nu ii va permite sa primeasca salariul de merit. Parintii elevului nu au facut reclamatie scrisa, doar verbala”, ne-a declarat directorul Scolii „Rares Voda”.