O fata de 21 de ani internata la Brancovenesti (Mures) a murit in chinuri groaznice

Tanara a decedat din cauza unei hemoragii interne, produse dupa ce a fost violata cu o coada de matura

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mures cerceteaza conditiile in care a murit o tanara de 21 de ani internata la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din Brancovenesti. Fata era bolnava psihic si nu se putea deplasa. Tanara era internata in Centrul din Brancovenesti din 1989, cand avea varsta de 3 ani.

In data de 26 aprilie, infirmierele si asistentele din cadrul Centrului au sesizat ca tanara se simte rau si ca are abdomenul umflat. Fata a fost dusa la Spitalul Municipal din Reghin, unde medicii au solicitat un echipaj SMURD ca sa o transfere la Spitalul Judetean de Urgenta Mures. Aici, fata a fost operata in cursul noptii, dar a decedat a doua zi.

Procurorii au preluat cazul dupa ce medicii legisti au stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, ca tanara a murit in urma unei hemoragii interne. "La autopsie s-a constatat ca moartea a survenit pe fondul unei

hemoragii interne, a unor leziuni de colon, ruptura de vagin si rectala. I s-a introdus in vagin un corp cilindric, cel mai probabil o coada de matura sau ceva de genul acesta si asa i s-au provocat leziunile", a declarat procurorul Dan Olteanu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.

Procurorii au audiat pana acum o doctorita si asistentele care erau de garda in seara zilei de 26 aprilie. "Toate au afirmat ca este practic imposibil ca un astfel de lucru sa se fi intamplat acolo pentru ca pacientele sunt supravegheate 24 de ore din 24 si nu putea patrunde nimeni in salon", a spus procurorul muresean.

Olteanu sustine ca printre suspecti se numara pacientii Centrului, dar nu exclude posibilitatea ca leziunile sa fie provocate de unul dintre angajati.