La Sanatoriul Balnear de la Mangalia nu mai exista nici o camera libera inca din luna februarie, directorul general Viorel Oleniuc vorbind despre un adevarat record in acest sens. „In acest moment, Mangalia este statiunea balneoclimaterica cu cel mai mare grad de ocupare din tara. Nu mai avem nici macar o camera libera”, ne-a declarat Oleniuc.

S-a ajuns in situatia de a se refuza cateva zeci de solicitari din seria care urmeaza sa vina chiar in acest week-end, iar perspectivele pentru aceasta vara sunt impresionante.

Directorul Oleniuc s-a aratat foarte multumit de situatie, desi a recunoscut ca avea ceva emotii dupa ce in negocierea cu Ministerul Sanatatii nu a obtinut initial decat 3.500 de locuri, fata de cele 4.500 cat a solicitat el.

Le-a completat insa cu succes prin intermediul agentiilor de turism, in acest timp finalizandu-se si lucrarile de renovare a Sanatoriului, care arata ca dupa bombardament la preluarea sa de catre actualul director, in 2005. In plus, Oleniuc a reusit sa redreseze si din punct de vedere financiar sanatoriul, dovedind astfel, indirect, anvergura jafului la care a fost supus de catre fosta conducere.

Asa s-a ajuns in situatia paradoxala de a economisi cateva miliarde de lei in fiecare luna, la alimente si combustibili, desi consumul de alimente, spre exemplu, a crescut cantitativ si calitativ. Din motive cunoscute insa doar de mai-marii ministerului, devalizarea la care a fost supus Sanatoriul Mangalia de catre raposata administratie este musamalizata si acum cu mare grija.