Promovarea in Liga I a echipei favorite vine ca o rasplata pentru ei, cei care au indurat povara celor opt ani de umilinta, petrecuti pe la Negresti Oas, Targu Carbunesti si, mai nou, Vanju Mare sau Caracal. Pentru cei mai vechi, care i-au vazut pe “alb-negri” in Divizia A, ziua de astazi e doar revenirea la normalitate.

Universitatea a avut intotdeauna un farmec aparte. Poate a fost farmecul anilor de studentie a mii de tineri veniti la Cluj din intreg Ardealul si care s-au indragostit de jocul doctorului Luca, al marelui Ivansuc, al “capitanului” Remus Campeanu sau, mai recent, de perfectiunea paselor lui Sabau.

Toti aceia spun si acum, cu mandrie, ca au pe “U” in suflet, chiar daca, poate, au parasit urbea de pe Somes de ani buni.

Echipa care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial se refugia la Sibiu, pentru a nu juca in campionatul Ungariei, va reveni in prima liga tot sub semnul pribegiei.

Este singurul moment trist, intr-o zi de sarbatoare in alb si negru. Refuzul conducatorilor CFR-ului de a o lasa pe Universitatea sa evolueze in Liga I pe stadionul din Gruia i-ar putea trimite pe “studenti” intr-o permanenta deplasare.

Pe vinovatii pentru aceasta situatie ii vom vedea, cu totii, si astazi, cand isi vor pune fularul “alb-negru” si vor declara cu patima ca sustin pe “U”.

Iar arena “Ion Moina”, care a asistat la peste o mie de meciuri in prima liga si pe care au jucat Tim Campeanu, regretatul Dan Anca sau, mai aproape de noi, Ovidiu “Super” Maier, Marius Predatu, Bratianu II, Cioloboc, Banceu, Falub, Razvan Cocis sau George Florescu, va ramane uitata in Divizia B.