De ieri, persoanele care s-au nascut si domiciliaza in judetul Prahova pot obtine cazierul judiciar pe loc. Dupa un efort sustinut, care a insemnat introducerea tuturor informatiilor despre persoanele cu antecedente penale in baza de date a Serviciului, ieri dimineata a fost eliberat primul cazier pe loc.

Astfel, judetul Prahova se numara acum printre cele 20 din tara, in care, Certificatul de cazier judiciar li se elibereaza pe loc persoanelor care au achitat taxa de urgenta de 5 lei, nu au antecedente penale, sunt nascute si domiciliaza in Prahova.

Pentru persoanele nascute in alte judete si pentru cele cu antecedente penale, cazierul judiciar va fi eliberat in termen de 24 de ore, in regim de urgenta. Ghiseul de primire a cererilor, respectiv de eliberare a cazierelor judiciare este amplasat in Ploiesti, strada Vasile Lupu, nr. 60, langa sediul nou al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova.

Pe langa cererea tip, Cartea sau Buletinul de Identitate si taxa de urgenta de 5 lei, solicitantul unui Certificat de cazier judiciar trebuie sa mai prezinte la ghiseu si un timbru fiscal de 1 leu. De la inceputul anului si pana in prezent, in Prahova, s-au eliberat aproximativ 33.800 de caziere judiciare, dintre care 20.388 in regim de urgenta si 13.335 in regim normal. Alte 4.265 de caziere judiciare s-au eliberat on line.