Patronul binecunoscutului complex de hoteluri si restaurante Perla Majestic se numara printre investitorii care au inceput de curand sa achizitioneze terenuri in localitatea Mihail Kogalniceanu. Se poate spune astfel ca venirea americanilor in baza de la Kogalniceanu a atras dupa sine si un numar mare de firme puternice, dornice sa bage cat mai multi bani la bugetul local.

Dupa cum era de asteptat, toate noile afaceri care urmeaza sa se dezvolte in zona se bazeaza pe banii soldatilor si autoritatilor americane.

Astfel, parte din firmele straine care s-au ingramadit sa cumpere terenuri in Mihail Kogalniceanu sunt firme care asigura intretinerea echipamentelor si utilitatilor americanilor si au venit aici tocmai pentru a nu pierde contractele pe care le au cu armata americana.

Avand in vedere faptul ca trupele americane care vor stationa la baza militara din Mihail Kogalniceanu sunt pe punctul de a sosi, mai multe societati comerciale au inceput deja sa cumpere terenuri in localitate. Printre acestea se numara si societatea comerciala Perla Majestic, al carei actionar majoritar este binecunoscutul om de afaceri Mohammad Murad.

Afacerile imobiliare cu terenuri in localitatea Mihail Kogalniceanu reprezinta in acest moment o investitie destul de buna avand in vedere faptul ca tot mai multe firme straine se arata interesate sa-si deschida reprezentante in zona si ca preturile terenurilor vor cunoaste in viitor o crestere semnificativa.

Reprezentantii societatii comerciale Perla Majestic au recunoscut ca au achizitionat in ultima perioada terenuri, dar nu au dorit sa confirme informatiile potrivit carora ar fi cumparat teren si in localitatea mai sus amintita.

La ora actuala nu se stie care sunt intentiile societatii referitoare la noile achizitii imobiliare, daca vor fi folosite pentru construirea unui nou hotel sau restaurant, sau daca vor fi vandute dupa ce pretul acestuia va creste.

Viitor roz pentru comuna

Una dintre cele mai importante achizitii in zona a facut-o insa firma italiana SC Industrial Warehouse Development, care isi are sediul central in Constanta. Societatea comerciala respectiva se ocupa de dezvoltarea si promovarea imobiliara.

Alte societati comerciale care s-au ingramadit sa cumpere teren in Kogalniceanu acum, cand preturile sunt relativ scazute sunt si SC Giuseppe Pignata SRL, SC Nizip, care de altfel este reprezentanta firmei Colgate Palmolive in Romania, SC Warehouse Tour, SC Speranta Trading si SC Bergmann RU. „Au fost cumparate pana in prezent 100 de hectare de teren de pe raza localitatii.

Deocamdata nu stiu exact care este domeniul de activitate al firmelor respective, deoarece abia au fost declarate la primarie. Trebuie mentionat faptul ca la noi in localitate mai au puncte de lucru si firmele LaDorna si Campofrio, care sunt aici de trei ani de zile”, a declarat primarul din Mihail Kogalniceanu, Valer Iosif Muresan.

Dupa cum era de asteptat, sosirea numarului mare de firme dispuse sa-si construiasca puncte de lucru in Mihail Kogalniceanu a contribuit serios la bugetul local, care „e in crestere”. In plus acest lucru va insemna mai multe locuri de munca pentru localnici si mai bine platite.

„Noile societati care isi vor desfasura activitatea in localitate vor aduce si locuri de munca si bani la buget, pe care ii vom folosi pentru a duce la bun sfarsit proiectele pe care le avem pentru localitate. De exemplu intentionam ca pana la sfarsitul anului acesta sa avem gaz in toata comuna. In ceea ce priveste viitorul, eu il vad roz”, a mai declarat primarul Muresan.