Prezent pentru patru zile in orasul de pe malul Cibinului in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) pentru a promova filmul in care joaca “Arizona dreamin’ (nesfarsit)” celebrul actor american Armand Assante a comparat Sibiul cu Praga.

Armand Assante a sosit la Sibiu in decursul dupa-amiezii de luni si este cazat la hotelul Imparatul Romanilor. Prezenta lui la Sibiu se datoreaza TIFF-ului, festival in cadrul caruia a fost prezentat ieri seara filmul regretatului regizor, Cristian Nemescu, “Arizona dreamin’ (nesfarsit)”. Armand Assante are rolul principal in acest film.

In scurta lui prezenta la Sibiu Assante a vizitat Palatul Bruknthal si a participat la premiera filmului in care joaca. In rest si-a facut propriul program in care sa se poata bucura cat mai mult de ce are de oferit Sibiul. Asa ca sa nu va mirati daca va intalniti zilele acestea cu el pe strada. „Sibiul este un oras uimitor. Arhitectura imi aminteste putin de Praga.

Este un oras foarte frumos”, a declarat ieri Armand Assante. Actorul american, care in lunga sa cariera cinematografica a jucat in filme alaturi de alte nume celebre de la Hollywood precum Silvester Stallone sau Antonio Banderas, va parasi Sibiul in cursul zilei de joi cand este invitat de onoare si la sectiunea clujeana a TIFF-ului.

Pana atunci insa pe Assante il mai puteti intalni in acesta seara tot in Pavilionul 2007 unde va participa la premiera sibiana a filmului premiat la Cannes cu marele premiu Palme D’Or, “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in regia lui Cristian Mungiu.

Turist in Romania

Armand Assante a maprturisit ieri in cadrul unei conferinte de presa ca sunt aproape opt ani de cand viziteaza in mod frecvent tara noastra, el intretinand si o stransa relatie de prietenie cu Andrei Boncea si Trustul Media Pro. “M-am intors in Romania si am vrut sa produc chiar eu un film aici” a declarat acesta.

Cat priveste idea aparitiei sale in “California dreamin’ (nesfarsit)”, primele discutii cu regizorul Cristian Nemescu le-a avut in 2003. Atunci nimeni nu se gandea ca acest film va avea sa castige premiul Un Certain Regard la Cannes. De fapt nici in urma cu cateva saptamani nu spera nimeni ca filmul sa fie premiat la Cannes.

“Nu cred ca cineva se astepta ca filmul sa primeasca vreun premiu. Nu asteptam nici sa intre in competitie”, a mai spus Assante. Pelicula “California dreamin’ (nesfarsit)” a fost inclusa in competitia de Cannes cu doar doua zile inainte de festival si a fost in pericol sa nu fie inclusa de loc, membrii juriului acuzand faptul ca filmul nu a fost terminat de regizor.

Cristian Nemescu a primit post-mortem din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler.