Redactorul emisiunii Brigada de Interventie difuzata de postul de televiziune OTV este cercetat de Parchetul de pe langa Trinbunalul Sibiu pentru santaj si luare de mita dupa ce a fost prins in flagrant luand de la primarul din localitatea Blajel doua mii de euro.

Redactorul a pretins acesti bani primarului Toader Roman, dupa ce i-a atras atentia ca a realizat un material jurnalistic care il incrimineaza. In schimbul banilor, redactorul promitea ca nu va difuza materialul.

Cristian Petcuta are 50 ani si este redactor la o emisiune difuzata pe postul de televiziune OTV. Luna trecuta, acesta a realizat la Blajel un reportaj despre un litigiu intre un grup de cetateni de etnie rroma si o cunostinta a primarului. Ulterior realizarii acestui material reprezentantul autoritatii publice locale a primit un telefon in care i se propunea un targ.

Redactorul ii propunea primarului o intalnire pentru a discuta pe marginea materialului filmat in localitate, subliniind faptul ca imaginile il incrimineaza.

„Eu am fost martor la vanzarea unui teren. Cumparatorul nu a fost multumit si nu s-a inteles cu vanzatorul si de aceea a chemat OTV-ul. Un jurnalist a facut un reportaj cu un comentariu foarte urat despre mine. M-a sunat sa ii dau 3 mii de euro, altfel se duce pe apa sambetei munca mea de 15 ani. A spus sa merg la negocieri.

Am vorbit cu el, m-a pus sa dau si telefoane, dar nu am avut de unde sa iau, cine imi da mie asa multi bani. Au difuzat in final caseta cu mine si la o saptamana m-a mai sunat o data si mi-a spus ca mai au o caseta si mai urata cu mine si a zis sa ne intalnim ca lasa si mai putin. A zis sa ii dau doua mii de euro.

Atunci eu nu am mai suportat si am vorbit la politie”, spune Toader Roman, primarul localitatii Blajel. Edilul sef al comunei a sunat imediat la politie unde a reclamat toate cele petrecute.

Oamenii legii au demarat rapid cercetarile si asa au descoperit ca in cursul lunii mai au avut loc mai multe discutii telefonice intre cel care a realizat materialul, respectiv Cristian Petcuta si reprezentantul autoritatii publice locale, privind stabilirea sumei pe care acesta din urma, trebuia sa o achite pentru ca materialul sa nu fie difuzat, dar si amainunte depsre data si locul

intalnirii. Negocierile telefonice purtate au fost folosite pentru a pune la bataie planul pentru flagrant.

Asa se face ca luni ofiterii Servicului de Investigare a Fraudelor Sibiu, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, au organizat un flagrant l-au filmat pe redactorul emisiunii difuzate de postul OTV in timp ce primea suma de 2.000 euro de la un primarul comunei Blajel.

“In prezent se efectueaza cercetari, de catre Parchetul de pe langa Tribunaul Sibiu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de santaj si luare de mita cu invinuitul in stare de libertate, fiind dispusa masura de a nu parasi tara, pana la definitivarea cercetarilor”, se arata intr-un comunicat remis de IPJ Sibiu.

Cristian Petcuta, redactor la televiziunea OTV, se afla de cateva zile, in arestul Politiei din judetul Teleorman. Surse judiciare ne-au declarat ca acesta ar fi fost condamnat in urma cu mai multi ani pentru o infractiune de natura economica. Pe numele sau, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Ulterior, in baza acestui mandat, Cristian Petcuta ar fi fost dat in urmarire generala. In urma cu doua zile, un echipaj al Politiei teleormanene s-a deplasat in Capitala, unde l-a si retinut pe redactorul de la OTV.