Trei fosti ministri ai Agriculturii s-au inghesuit

la taierea panglicii celei

mai importante expozitii

de profil din Banat

Expozitia internationala Timagralim, care si-a deschis portile pe terenurile Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, a adunat o pleiada de oameni de afaceri, cadre didactice si politicieni, printre care si trei dintre fostii ministri ai Agriculturii.

Ilie Sarbu, Valeriu Tabara si Gheorghe Flutur au onorat invitatia organizatorilor de a fi prezenti la ceremonia taierii panglicii si, in calitate de fosti conducatori ai agriculturii romanesti, au nutrit speranta ca vor avea acces la microfon.

In ciuda faptului ca Ilie Sarbu si Valeriu Tabara sunt timisoreni cu acte in regula, organizatorii au preferat sa-i acorde cuvantul moldoveanului Gheorghe Flutur, care nu a stat mult pe ganduri si a transmis rapid salutari din partea Parlamentului Romaniei.

Gestul presedintelui Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara (CCIAT), Georgica Cornu, de a-i permite doar PLD-istului Gheorghe Flutur sa adune capital politic l-a infuriat

de-a binelea pe PSD-istul Ilie Sarbu, care a acuzat faptul ca manifestarea expozitionala a fost politizata excesiv. "Nu stiu in ce calitate a fost invitat Gheorghe Flutur sa vorbeasca, din moment ce este doar un simplu deputat. (n.r. - Gheorghe Flutur este senator).

S-a preferat aceasta varianta, in ciuda faptului ca erau de fata reprezentanti autorizati ai Parlamentului sau ai fermierilor din Romania, cum este si Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania. Cred ca actiunea a fost politizata excesiv de conducatorii CCIAT, care in acest fel si-au tradat simpatiile pro PD (n.r.

- Gheorghe Flutur este presedinte executiv PLD)", a reactionat Ilie Sarbu, care a considerat ca, in conditiile in care indeplineste functia de secretar al Senatului, era cel mai indreptatit sa reprezinte Parlamentul Romaniei.

Cel de-al treilea fost ministru al Agriculturii prezent la adunare, PD-istul Valeriu Tabara, a preferat sa se retraga discret si sa spuna, provocat in legatura cu scandalul Nokia, ca indiferent cat va fi sanctionat pe linie de partid, isi va mentine pozitia vizavi de importanta terenurilor pe care se va ridica investitia.

130 de firme

din sapte tari

Expozitia internationala Timagralim, organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis si Universitatea de stiinte Agricole a Banatului, a adunat la start nu mai putin de 130 de firme din Romania, Franta, Germania, Grecia, Italia, Serbia si Ungaria.

Pe parcursul celor patru zile ale manifestarii, organizatorii au pregatit un program diversificat, respectiv simpozioane, mese rotunde, prelegeri pe teme din domeniul agro-alimentar, prezentari de firma, demonstratii agricole in camp si chiar semnarea unui parteneriat cu reprezentantii mediului de afaceri din Ungaria.