Lasting System Timisoara intentioneaza sa dezvolte un centru software in Republica Moldova.

Grupul de firme Lasting System Timisoara, furnizor de solutii si echipamente IT, a obtinut in primul trimestru o cifra de afaceri de sapte milioane de euro si estimeaza pentru 2007 o crestere de 30%, la 25 milioane de euro.

"Pentru atingerea acestui rezultat, mizam atat pe cresterea generala a pietei romanesti si pe extinderea portofoliului nostru de produse si servicii, cat si pe exploatarea principalelor directii de business conturate in ultimii ani.

Pentru prima jumatate a anului, estimam ca vom obtine o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, reprezentand o pondere de 40-45% din nivelul intregului an", spune directorul de marketing al grupului, Horatiu Covlescu.

Grupul Lasting este interesat sa-si majoreze gradul de capitalizare si sa se repozitioneze pe piata, insa deocamdata, nu a fost aleasa o anumita metoda. "La momentul actual, toate optiunile sunt inca deschise, de la listarea la bursa - Bucuresti, Londra sau New York - la vanzarea unei parti a companiei sau a unor linii de business catre un partener strain sau fond de investitii. Preluarea unei firme de pe piata interna nu poate fi nici ea exclusa", a mentionat directorul de marketing al grupului.

Cea mai mare parte a veniturilor se obtin din vestul Romaniei, insa si Bucurestiul este la un nivel apropiat. Anul trecut, grupul si-a intarit prezenta in Romania prin deschiderea unui centru de vanzari directe de solutii si echipamente IT in Cluj-Napoca. "Exista intentia replicarii proiectului din Cluj intr-unul din celelalte orase semnificative ale Romaniei.

De asemenea, analizam posibilitatea de a deschide un centru de dezvoltare software intr-o alta zona a Romaniei sau in afara tarii. Republica Moldova este o varianta pe care o luam in calcul", a precizat oficialul grupului. Gru-pul intentioneaza sa demareze in acest an constructia unui sediu nou.

LIDER

Lasting Systems si-a inceput activitatea in anul 1995, iar din 1997 a devenit liderul pietei romanesti in domeniul modulelor de memorie. Dezvoltarea continua a activitatii a facut ca grupul Lasting sa ajunga la peste 100 de angajati.

Anul trecut a obtinut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro. Din grup fac parte companiile Lasting Distribution, care genereaza 70% din totalul cifrei de afaceri, Lasting Solutii IT Bucuresti, cu o pondere de circa 11 %, Lasting Solutii IT Timisoara - circa 14 % si Lasting Software - 5%.

Din protofoliul sau de clienti fac parte, printre altii, firmele Dell, Fujitsu Siemens Computers, HP, Infineon, Matrox, Microsoft, Mustek, NEC, SAP si Xerox.