Doi barbati din Alba Iulia au ajuns la spital dupa ce au incercat sa ofere o demonstratie de traditie medievala a cetatii membrilor clubului Rotary Alba Iulia.

Cei doi erau, de mai multa vreme, "servanti" in cadrul unei manifestari numite "Traseul celor trei fortificatii", amenajate in parteneriat de Primarie si o firma particulara. Ei trebuia sa aprinda un tun vechi, insa acesta a explodat lovindu-i in plin.

Unul a suferit rani superficiale si a fost internat la Spitalul Judetean Alba, insa celalalt, ars destul de grav pe mana stanga si pe fata, a fost transportat si internat in sectia de Terapie Intensiva a unei clinici din Cluj-Napoca.

In momentul deflagratiei, barbatii erau imbracati in haine de epoca, ei fiind insarcinati cu realizarea periodica a unor demonstratii de artilierie cu tunuri asemanatoare cu cele din perioada in care Cetatea Alba Iulia era sub dominatie austro-ungara. Barbatul internat la Cluj va suporta operatii estetice de refacere a fetei.

Doi barbati, membri ai garzii "Traseului celor trei fortificatii" din Alba Iulia, au fost raniti sambata seara dupa ce un tun de epoca a explodat in momentul in care era alimentat cu pulbere.

Accidentul s-a petrecut in momentul in care garda efectua o demonstratie de artilerie medievala in fata membrilor Clubului Rotary Alba Iulia, care incheiasera o intalnire desfasurata in incinta unui hotel din apropiere. Potrivit medicului Dragos Irimie, membru al Clubului Rotary, accidentul s-a produs cand "servantii" alimentau tunul cu pulbere.

Suflul exploziei i-a aruncat pe cei doi barbati la pamant. Unul dintre ei a suferit rani superficiale si a fost internat la Spitalul Judetean Alba. Celalalt, cu arsuri si rani grave pe mana stanga si pe fata, a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj.

Reprezentantii societatii "Grup Corint" SA, care administreaza "Traseul celor trei fortificatii", au refuzat sa faca declaratii in legatura cu acest incident. Nici reprezentantii Spitalului Judetean Alba si nici Politia nu au vrut sa ofere informatii privind circumstantele in care s-a petrecut accidentul.

Unul dintre barbati a ajuns in noaptea de sambata spre duminica la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Clinica Chirurgie 1 din cadrul Spitalului Judetean Cluj si a fost consultat si de un medic de la sectia de chirurgie plastica a Spitalului de Recuperare. "Pacientul este internat la sectia de Terapie Intensiva, iar starea sa este momentan stabila. Are arsuri importante la fata.

Cand a fost preluat a trebuit intubat, insa acum respira singur", a declarat ieri doctorul Cristiana Ciortea, managerul spitalului clujean. Ea a spus ca dupa ce starea barbatului se va ameliora, el va fi transferat la Chirurgie Plastica pentru a i se reface fata.