Compania de Transport din Arad a pus in circulatie un tramvai decapotabil, numit Malagamba

Aradenii au la dispozitie un tramvai special pregatit pentru sezonul estival. Vagonul, numit Malagamba, dupa numele unui celebru tramvai al deceniului cinci, este construit in sistem deschis si ofera o alternativa la canicula din aceasta vara. Astfel, cu numai 1,2 lei, aradenii se plimba cu "decapotabilul".

Vagonul de tramvai special adaptat a sosit la Arad in 1980, cand a fost cumparat pentru a transporta nisip si balast de cariera la Uzinele de vagoane din Arad. Dupa ce a functionat astfel mai bine de un deceniu, el a fost scos din circuit si abandonat in depoul Companiei de Transport Arad. Directorul Petru Cuvineanu s-a gandit, insa, sa-i dea o intrebuintare.

Astfel, in 1994, vagonul a fost reconditionat exact in fabrica pentru care a transportat mai bine de un deceniu nisip si balast. Specialistii aradeni au decis sa-l transforme intr-un vagon "decapotabil", exact ca unul care circula in Arad in anul 1946.

Dupa ce a iesit pe poarta Uzinei de vagoane Arad, vagonul a fost botezat "Malagamba" dupa numele "decapotabilului" din deceniul al cincilea al secolului trecut. Cand apare in statii, "Malagamba" este luat cu asalt de aradeni. Acestia spun ca tramvaiul le ofera conditii excelente de calatorie, ca e aer curat, adie vantul si nici macar nu au nevoie de aer conditionat.

"Oamenii sunt extrem de multumiti de acest tramvai. Tot timpul este plin", a declarat vatmanul Emilian Sandu.

"Malagamba" este, insa, "piesa" de rezistenta in perioada de vara. Parcul de tramvaie al Aradului este vechi, dar bun. In oras sunt folosite zilnic 135-140 de vagoane de tramvai pe 21 de linii. Zilnic, acestea transporta 135.000-140.000 de calatori si parcurg 11.000 de kilometri.