Politistii prahoveni trag un semnal de alarma cu privire la prudenta pe care trebuie sa o manifestam fata de persoanele necunoscute care bat la usa locuintei si isi manifesta „bunele intentii”, dupa ce au fost semnalate mai multe cazuri de inselaciune a unor pensionari din alte judete.

Prima recomandare facuta de oamenii legii, atunci cand un necunoscut pretinde ca reprezinta o institutie prestatoare de servicii sau o autoritate publica locala (gaze, apa, telefoane, deratizare, primarie, consiliul local s.a.) este aceea de a solicita si verifica cu atentie legitimatia de serviciu, inainte de a-i permite accesul in locuinta.

Un astfel de act trebuie sa prezinte viza periodica, sa nu aiba modificari sau stersaturi, iar liniile stampilei de pe fotografie sa coincida cu liniile stampilei de pe fila pe care este lipita.

Nu acceptati prezentarea formala a legitimatiilor, iar daca persoana devine grabita sau agitata, inseamna ca ceva nu este in regula, motiv pentru care solicitati sprijinul vecinilor si retineti cat mai multe semnalmente ale celui in cauza pentru a le comunica politiei.

Evitati sa oferiti persoanelor necunoscute relatii despre vecinii dumneavoastra, in special informatii referitoare la ocupatia, programul de lucru si starea materiala a acestora. Manifestati prudenta fata de necunoscutii care suna la usa invocand diverse pretexte (comercianti ambulanti, persoane care solicita sa dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apa, etc.).

Riscati astfel sa cumparati produse contrafacute sau sa facilitati unor infractori periculosi accesul in locuinta dumneavoastra.