Administratia judeteana trebuie sa aloce 10 miliarde de lei vechi pentru plata retroactiva a sporurilor asistentilor sociali

Un numar de 137 de angajati ai Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis au castigat in instanta dreptul de a primi spor de dispozitiv, echivalent cu 25% din salariu. Sporul respectiv se acorda in special cadrelor militare, dar si angajatilor prefecturilor, care fac parte din Ministerul de Interne si Reforma Administrativa.

Aceste persoane trebuie sa fie la dispozitia celor care ii solicita la orice ora din zi si din noapte.

Pentru bugetul Consiliului Judetean plata sporurilor inseamna o "gaura" de 10 miliarde de lei vechi, pentru ca cei 137 de angajati au solicitat banii retroactiv din 1 ianuarie 2004. "Nu contest dreptul lor de a avea salarii mai mari, dar intregul buget se deregleaza. Vom pune in aplicare decizia.

Trebuie totusi regandite finantarile de salarii in administratie, pentru ca e un fenomen national", a declarat presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc. El spune ca in toamna vor urma si alte sentinte si ca se as-teapta ca fondul de sporuri sa fie mai mare si sa fie nevoie de o noua rectificare de buget.

Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis are aproape 2.000 de angajati, iar CJ Timis si celelalte directii subordonate inca 2.000. Toti acestia ar putea apela la instanta, existand acum un precedent.