Targul de fete de pe Muntele Gaina, cea mai cunoscuta manifestare populara in aer liber din Transilvania, se va desfasura in acest an in perioada 21 - 22 iulie. Spre deosebire de anii trecuti, cand manifestarea a avut o amploare mai mica, in 2007 organizatorii au pregatit un program care cuprinde atat elemente traditionaliste, cat si moderne.

In plus, Consiliul Judetean Alba a finantat cu 1 milion de euro reabilitarea drumului judetean ce face legatura cu comuna Avram Iancu, iar Guvernul a alocat 50.000 de lei pentru finantarea Manifestarile vor debuta sambata in centrul localitatii Avram Iancu, unde va avea loc un traditional alai de nunta, o parada a "Viforilor, a fetelor de maritat si a participantilor la faza finala a concursului

"Cultura pentru cultura". Seara este programat un recital extraordinar sustinut de Grigore Lese. Momentele inedite ale acestui spectacol vor fi recitalurile Grupului folcloric din Vinerea, Parada fetelor de maritat din Vidra, Sohodol si Avram Iancu, precum si premierea a trei fete, desemnate de "Sfatul Batranilor" ca fiind cele mai frumoase, cu zestrea oferita de Consiliul Judetean Alba.

Tot pentru seara de sambata, Prefectura a pregatit un program pentru tineri, sus, pe platoul montan, unde vor avea loc mai multe intreceri distractive, printre care si un meci de fotbal intre echipele de old-boys ale clubului Dinamo Bucuresti si cea a municipiului Sebes.

Duminica dimineata va avea loc dezvelirea si sfintirea bustului lui Avram Iancu, urmata de un "Te Deum", in cinstea eroilor neamului. Dupa mesajele de salut ale oficialitatilor, de la ora 11.00, va incepe un spectacol in care vor evolua Ansamblul folcloric "Hangitele" din Republica Moldova si artisti din Alba, Arad, Bihor, Cluj si Hunedoara.