Administrativ

Conducerea Spitalului Campina refuza aparatele de aer conditionat . Desi medicii, asistentele si pacientii se plang din cauza temperaturilor extrem de mari din saloane si chair din blocurile operatorii, conducerea spitalului nu vrea sa recunoasca acest lucru. Ba mai mult, refuza cu incapatanare sa masoare temperatura din saloane pe motiv ca nu au termometre in spital si refuza montarea catorva aparate de aer conditionat. (Republicanul)

Calarasiul va primi cei mai multi bani pentru despagubiri in agricultura . Aproximativ 19 milioane de lei, vor fi distribuiti catre judetul Calarasi, unde 250 de producatori agricoli au avut culturi afectate de seceta pe o suprafata de 53.759 de hectare, conform dosarelor aprobate pana in ziua de luni, 23 iulie. (Observator de Calarasi)

Programe europene pe IT la Primaria Campina. Primaria Campina face demersuri in vederea obtinerii de fonduri PHARE, de la Ministerul Economiei si Finantelor, pentru realizarea mai multor programe ce ar putea imbunati viata comunitatii locale.

Primul dintre acestea se numeste „Fonduri de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local”, in cadrul caruia executivul campinean va depune o cerere de finantare avand ca scop obtinerea de fonduri necesare pentru utilarea Politiei Comunitare cu echipamente moderne de interventie si comunicare, precum si cu echipamente IT. (Prahova)

Economic

Criza de apa minerala in Prahova . Canicula prelungita pe care trebuie sa o suporte prahovenii a provocat, dincolo de disconfortul termic, si o criza de apa imbuteliata si bauturi racoritoare.

Oamenii se calca in picioare in supermarketuri de unde cumpara apa cu baxurile. Daca apa se terimna, atunci nebunia se muta la standul cu sucuri. (Republicanul)

Preturi prohibitive in pietele targovistene. Preturile din pietele targovistene au crescut semnificativ in ultimul timp. Pretul la rosii a urcat la 3,5 si 4 lei/kg, pepenii galbeni la 2,5 si 3 lei/kg, ardeiul gras 4lei, castravetii - 2,5 lei, merele 2 lei.

Doar cartofii mai sunt oarecum accesibili, intre 0,70 bani si 1 leu/kg. Dupa toate aceste cresteri spectaculoase de preturi atat Piata Baratiei cat si Piata 1 Mai duceau mare lipsa de clienti. (Dambovita)