Lucrarile la Autostrada Bucuresti - Ploiesti vor putea incepe in luna august, dupa ce fondurile de aproximativ 40 milioane de euro pentru exproprierea terenurilor de pe traseul viitoarei autostrazi vor intra in conturile proprietarilor in zilele urmatoare, au precizat reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

“In urmatoarele doua zile vor intra in contul companiei 125 milioane de lei, pentru exproprieri, conform Hotararii de Guvern 571 din 12 iunie, urmand ca in cateva zile sa facem transferul catre proprietari astfel incat sa inceapa lucrarile”, a declarat purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Eduard Calota.

Potrivit Ministerului Transporturilor, din suma alocata vor fi platite atat exproprierile si proiectul tehnic, cat si alte lucrari realizate de constructori in acest an. Sumele provin de la Fondul National de Dezvoltare, care cuprinde banii obtinuti de Guvern din privatizari.

Reprezentantii consortului UMB Spedition - PA&CO International - Euroconstruct Trading, care va realiza tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti, au aratat ca lucrarile ar putea demara la cateva zile dupa ce CNADNR va preda amplasamentele.

Primul tronson al autostrazii, Bucuresti - Moara Vlasiei, va fi construit de compania italiana Pizarotti, in timp ce tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti, in lungime de peste 42 de kilometri, va fi realizat de consortiul UMB - PA&CO - Euroconstruct.

Pizarotti a fost desemnata castigatoare a licitatiei pentru construirea primului tronson in luna aprilie, in timp ce consortiul romanesc a fost selectat in toamna anului trecut.

Pentru acesta se vor face exproprieri pe raza urmatoarelor localitati: Sectorul 2 Bucuresti, Voluntari, Stefanesti, Dascalu si Tunari, in timp ce pentru tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti, intre kilometrii 20 - 62, se vor expropria proprietati in localitatile: Moara Vlasiei, Snagov, Gruiu, Nuci - in judetul Ilfov, respectiv Balta Doamnei, Gherghita, Olari, Draganesti, Dumbrava, Rafov, Berceni si Barcanesti, toate in judetul Prahova.