ADMINISTRATIV

Primarii pacii. Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, si cel al Aradului, Gheorghe Falca, se vor aseza la aceeasi masa pentru a incerca sa gaseasca solutii favorabile deopotriva celor doua orase.

Cred ca ideea de baza ar fi sa armonizam dezvoltarea celor doua orase pentru ca ele pot fi complementare, nu neaparat concurentiale. In cazul in care va fi o sedinta in care se va pune problema in termenii astia, si ma indoiesc ca vor fi infruntari, chiar de ziua orasului, noi nu vom pune in acest mod problema si nici colegii de la Arad, sustine Ciuhandu.

EvZ Vest

SOCIAL

Locuinte ANL neterminate. Cele 80 de familii de tineri care trebuiau sa se mute joi in cel mai nou bloc construit de Agentia Nationala pentru Locuinte in Timisoara pe strada Miloia, nu primesc cheile decat peste o luna.

Ei au fost anuntati de schimbare cu 24 de ore inainte de momentul in care trebuiau sa se mute in casa noua. EvZ Vest

Timisul plange dupa forta de munca. Judetul Timis are nevoie de forta de munca. Asta este concluzia la care a ajuns prefectul judetului, impreuna cu trei dintre investitorii cu greutate din partea de vest a tarii.

"Marii investitori din judetul Timis, care isi propun sa se dezvolte nu prea mai au forta de munca in judetul Timis. Au fost cazuri cand investitorii au dorit sa deschida noi hale de productie, dar aceste investitii au fost stopate din lipsa fortei de munca", spune prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu.

Ziua de Vest

Accident socant pe calea ferata. Trei morti si traficul feroviar intrerupt pentru cateva ore in dreptul localitatii timisene Periam dupa ce un tren a lovit o autoutilitara.

Dupa impactul cu locomotiva, masina a fost tarata circa 400 de metri, iar ocupantii acesteia, toti barbati, au murit pe loc.

Tragicul incident a avut loc din cauza soferului, care nu s-a asigurat inainte de traversarea liniei ferate, spun politistii. Timis Online

ECONOMIC

Energie electrica mai ieftina pentru lugojeni. Firma "Energy Power Incorporated", proprietara a uneia dintre cele mai performante tehnologii de producere in cogenerare a energiei electrice si termice, si-a manifestat intentia de a realiza o unitate energetica in Lugoj.

Investitie elvetiana de peste 15 milioane de euro in Caras-Severin. Cea mai mare investitie din sud-estul Europei a grupului Omya, societate privata, cu sediul central in Elvetia, a fost inaugurata marti, 31 iulie, la Voislova, comuna Zavoi, din judetul Caras-Severin.

Fabrica Voislova este cel mai important producator de carbonat de calciu din Balcani.

Produsele sunt destinate in special pietei din Romania, dar are in vedere si exportul in tarile vecine. Ziua de Vest

Cartierul Viola a "murit". Consiliul Local al Municipiului Timisoara a respins marti solicitarea patronului Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, cel care ceruse 120 de hectare de teren pentru construirea Cartierului Viola.

Dupa aflarea deciziei, Marian Iancu i-a atacat pe consilierii municipiului de pe Bega. "Incep sa-mi dau seama cam cu cine am de-a face in Timisoara si ce am gasit aici". Timis Online

MONDEN

Gala Folk Garana. In 10 si 11 august se va desfasura cea de-a II-a editie a Galei Folk Garana. Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat si este sustinut de Consiliul Judetean Caras-Severin.

La eveniment participa muzicienii Ada Milea, Mircea Baniciu si Vlady Knejevici, Alexandru Andries, Adrian Dinu si Horia Crisovan, grupul Pragu de Sus si Nicu Alifantis. In ambele seri, concertele vor incepe la ora 18. Ziua de Vest