Lucrarile pentru marirea capacitatii de circulatie a Centurii de Vest a Ploiestiului sunt programate sa inceapa in aceasta toamna. Insa, ca si la autostrada Bucuresti Ploiesti, reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi nu au reusit sa finalizeze negocierile cu proprietarii de terenuri care vor fi expropriati. Oamenii nu sunt multumiti de sumele avansate de catre CNADN penru despagubire.

Centura de Vest a Ploiestiului preia traficul de tranzit de pe DN1, traficul periferic din zona industriala de vest a orasului, precum si pe cel din zona de nord, estimarile arartand ca prin zona circula zilnic aproimativ 24.000 de autovehicule.

In prezent, pe acest sector de drum exista o zona de strangulare a circulatiei rutiere, in partea de Vest a municipiului, deoarece, atat inainte, cat si dupa acest tronson, drumul existent are patru benzi de circulatie. Solutia aleasa a fost aceea de largire a soselei la patru benzi, suprafata totala a terenului care va fi expropriata fiind de 64.517 mp.

732 de proprietari vor trebui despagubiti de CNADN. Cei mai multi proprietari - 248 - se afla la Barcanesti, 142 in Ploiesti, 109 la Strejnic, 101 la Paulesti, 86 la Blejoi si 46 la Brazi. Oferta de despagubire a fost anuntata la 14 euro/mp pentru Barcanesti si Ploiesti, pentru restul localitatilor, pretul avansat fiind de 9 euro/mp.

Pentru a nu avea batai de cap, primarii au solicitat prezenta unui reprezentant al CNADN in momentul in care se vor analiza documentele proprietarilor terenurilor care vor fi expropriate.

Conform prevederilor legale, planul cu amplasamentul lucrarii, delimitarea suprafetelor supuse exproprierii, precum si lista terenurilor se aduc la cunostinta publica prin afisarea la sediul consiliilor locale. Chiar din aceasta saptamana, proprietarii vor fi chemati la primarii pentru a depune cererile de plata a despagubirilor, in cazul municipiului Ploiesti, termenul limita este 24 august.

Proprietarii trebuie sa prezinte titlul de proprietate, contractul de vanzare-cumparare, sentinta civila sau, dupa caz, certificatul de mostenitor sau alte documente care atesta proprietatea asupra terenurilor. Reprezentantii CNADN vor negocia cu fiecare persoana in parte.

Lucrarile de largire la patru benzi a Centurii de Vest a Ploiestiului au termen de finalizare 12 luni si vor costa aproximativ 40 de milioane de euro.