Dupa ce consilierii locali au aprobat scumpirea de la Tursib, in sedinta de saptamina trecuta, sindicalistii cer Consiliului Local sa revina asupra hotaririi adoptate si sa nu amortizeze investitiile Tursib prin majorari de tarife. Nu mai putin de 15 reprezentanti ai salariatilor Compa au semnat o cerere pe care au trimis-o, ieri, catre consilierii locali.

Potrivit documentului, acestia ameninta cu proteste, in cazul in care preturile biletelor nu vor fi reduse. „In acest caz, sindicatele sint hotarite sa recurga la toate formele de lupta sindicala", se arata in solicitare.

Stroie, de partea sindicalistilor

In cadrul sedintei Consiliului Local in care au fost aprobate noile tarife, doar trei consilieri au incercat sa obtina o reducere a procentelor de majorare. Social democratul Ioan Stroie a fost unul din acestia. In urma solicitarii sindicalistilor, consilierul PSD s-a aratat de acord cu propunerile. „Au dreptate.

Eu o sa incerc sa readuc problema in Consiliu, pentru ca hotarirea poate fi modificata printr-un proiect de hotarire. Nu stiu de ce a trecut proiectul, pentru ca noi sintem acolo sa-i ajutam pe oameni", a motivat Stroie.

Mai mult, consilierul social democrat i-a incurajat pe sindicalisti ca, in situatia in care tarifele la bilete si abonamente nu vor scadea, acestia sa protesteze sau sa apeleze la orice alte mijloace legale.