Monitorul si RadiOK continua campania „STOP distrugerii spatiului verde din Ploiesti”. Astazi este randul parcului de joaca pentru copii de langa Policlinica de pe Praga.

Spatiu verde fara... verdeata

Desi a fost proaspat „mobilat” cu balansoare, leagane si alte amplasamente pentru distractia copiilor, parcul de pe strada Praga nu este nici pe departe ceea ce ar trebui sa fie: un parc de joaca pentru copii si un refugiu de verdeata pentru oameni. Bancile au fost deja dezmembrate, iar cosurile de gunoi aproape ca lipsesc. „Doar un singur cos e in tot parcul.

Trebuie sa te misti un pic pentru a gasi unul gol. Bancile deja s-au stricat. Sa nu mai zic de iarba. Spatiul verde trebuie sa aiba iarba, dar asta nu are. Are doar nisip si pietris, care, acum cand ploua, este impracticabil”, ne-a marturisit Niculina Musoiu, o ploiesteanca nemultumita de starea parcurilor din oras.

Nu se tine cont de natura

Niculina Mosoiu sustine ca vina este a administratiei locale, care nu mai tine cont de natura. „Copiii, mai degraba, se joaca pe strada. Nimeni nu mai tine cont de natura, desi e treaba Primariei. Nu vine unul sa planteze un copacel... Vin doar sa mai taie din copacii de pe strada ca sa faca loc la masini”, se plange Niculina Mosoiu.

Aceasta sustine ca nu stie unde se va duce cu viitorul nepotel, data fiind starea majoritatii parcurilor din Ploiesti. „In curand o sa am un nepotel. Nu stiu unde il voi duce. Mai degraba ma duc la tara cu el, sau la gradina zoologica decat in darapanaturile astea de parcuri. E jale ce se intampla!”, a mai spus Niculina.