Educaţie digitală pentru copiii din Bosanci

de RH     webPR.ro
Miercuri, 5 aprilie 2017, 14:36 WebPR - PR News


Asociaţia Freedom Smile anunţă încheierea proiectului „Educaţie Digitală pentru copiii din Bosanci”, prin care a fost creat în Şcoala Gimnazială din Bosanci un Laborator Digital cu 15 calculatoare conectate la internet. De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate cursuri de informatică pentru 30 de elevi de la clasele V-VIII, profesori şi părinţi.

Proiectul reprezintă o iniţiativă a voluntarilor de la Asociaţia Freedom Smile, ce a fost pusă în practică datorită unei finanţări de 7000 de euro din partea Fundaţiei Orange, oferită în cadrul programului „Susţine un ONG!” ce încurajează implicarea angajaţilor în programe sociale.

Asociaţia Freedom Smile a început în urmă cu doi ani să ajute copiii din satele româneşti să descopere lumea digitală. În 2016, a creat un Laborator Digital la Şcoala Gimnazială din Bosanci, prin care oferă suport în dobândirea de cunoştinţe IT/de informatică şi în accesarea noilor tehnologii. Cursurile de iniţiere în informatică au fost predate de către voluntari ai Asociaţiei Freedom Smile împreună cu angajaţi Orange România.

 «Freedom Smile a avut o idee frumoasă şi m-am bucurat să fiu parte din acest proiect susţinut de Fundaţia Orange. Confirmarea a venit indirect de la copii, care au întrebat “Când mai veniţi? Nu puteţi să ne faceţi şi lecţii online? Avem multe întrebări, ne daţi email-ul dumneavoastră?” Sunt convinsă că iniţiativa a fost binevenită, iar investiţia în educaţia digitală va continua să aducă beneficii pentru urmatoarele generaţii de elevi din Bosanci», a spus Mirela Scurina, angajat Orange România.

“Programul se axează pe educaţia digitală a elevilor din şcoală, dar şi a profesorilor, oferind şi acces la instrumente moderne de comunicare: Facebook şi Skype. Din cei 310 de copii din localitate, 237 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Proiectul “Educaţie digitală pentru copiii din Bosanci” a reuşit pe de o parte, să scurteze distanţa şi să faciliteze comunicarea copiilor rămaşi acasă cu părinţii plecaţi în străinătate, iar pe de altă parte, să-i aducă pe copiii din Bosanci în era digitală, ce oferă multe beneficii în procesul de învăţare”, a spus Cristi Corobana, Coordonator de proiect – Asociaţia Freedom Smile.

“Utilizarea calculatorului şi a Internetului permit o înţelegere mai bună a materiei într-un timp mai scurt. Îmbinăm metodele clasice de predare şi evaluare cu cele moderne, pentru a obţine un învăţământ de calitate şi rezultate cât mai bune”,  a  spus Constantin Grosu, Director Şcoala Bosanci.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

758 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Asigurari si Pensii
Stiri Auto

ESRI

Vremea la


/
Maine:
|
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE
​​H O R O S C O P  G E N E R A L  2 0 1 7
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
2017 va fi un an fara renastere economica pe plan mondial. Lunile cu cele mai multe evenimente importante vor fi mai si iunie. Deciziile din prima luna de vara vor fi extreme si vor defavoriza revirimentul financiar. Se vor stabiliza valutele si se vor initia planuri economice utopice. Problemele sanitare si farmaceutice nu vor putea fi rezolvate in totalitate. Meteorologic, se vor pastra tendintele de temperaturi extreme si fenomene imprevizibile (in egala masura, inundatii si secete). Iata cateva dintre previziunile transmise de astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea. Intra in articol si vezi pe larg ce ne rezerva astrele pentru anul care vine.
PREVIZIUNILE 2017 PENTRU FIECARE ZODIE
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
Astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea a descifrat misterele astrelor in anul 2017 si ne prezinta previziunile pentru fiecare zodie in parte. Intra in articol si vezi ce spune zodia ta!
Anul CHINEZESC 2017: Cocosul de foc
de Tina Rizea HotNews.ro
Marți, 20 Dec 2016 Life | Horoscop
Noul an chinezesc se va "instala" incepand cu 28 ianuarie 2017 si va "activa" pana pe 15 februarie 2018. Semnul zodiacal al acestui an va fi Cocosul de foc. Este un an in care se vor construi averi sau se vor reface unele risipite din diverse motive. Nu se va obtine nimic prin diplomatie, relatiile internationale pastrandu-se la nivelul anului precedent.

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by