Primarul comunei Slivilesti din judetul Gorj, Sorin Bucurescu (PSD), nu poate justifica peste 100.000 de euro din averea pe care o detine, sustine Agentia Nationala de Integritate. Sorin Bucurescu a devenit celebru dupa un videoclip in care cade brusc, dupa ce este lovit cu palma peste cap de un consilier local din comuna pe care o conduce.

In urma evaluarilor demarate la data de 16 noiembrie 2010, inspectorii ANI au constatat o diferenta semnificativa, in cuantum de 432.988,6 lei (aproximativ 102.708,44 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Sorin Bucurescu in timpul exercitarii functiei de Primar al Comunei Slivilesti, judetul Gorj (2004 - 2010).

Sorin Bucurescu exercita, in prezent, al doilea mandat consecutiv de primar.

Veniturile totale obtinute de catre primar, impreuna cu sotia sa, in perioada 2004 - 2010, au fost de 288.118 lei.

"Averea detinuta, si pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, de catre domnul Bucurescu Sorin, impreuna cu sotia sa, doamna Bucurescu Ana Eugenia, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de 721.106,6 Lei", precizeaza ANI, intr-un comunicat de presa.

ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Craiova in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre acesta si a constatat starea de incompatibilitate a lui Sorin Bucurescu.

Sorin Bucurescu a devenit cunoscut dupa difuzarea a doua inregistrari video legate de conflictele pe care le are cu consilierul local Lucian Lambu.

In vara anului trecut, dupa o sedinta de consiliu care a inceput la ora 23.00, pe motiv ca la acea ora este racoare, Lambu l-a lovit cu palma peste cap pe primar, iar acesta a cazut fulgerat la pamant.

Potrivit lui Lambu, motivul pentru care primarul Sorin Bucurescu a convocat sedinta la acea ora a fost acela de a nu se analiza solicitarea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia de limitare a traficului pe drumul din localitatea Miculesti. Bucurescu este suspectat ca ar avea legaturi cu cele trei microcariere din zona, la care masinile de peste 12 tone transporta carbune pe drumul reparat de SNLO.

Cei doi nu se afla la prima altercatie. In septembrie 2009, Lambu l-a impins pe Bucurescu, iar acesta s-a lovit cu capul de balustrada, pierzandu-si cunostinta pentru cateva minute.