Imaginea Cabinetului Boc este afectata de scandalul in care a fost implicat ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat la RFI ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Presedintele UDMR a spus ca apreciaza demisia lui Botis si a cerut PDL sa gaseasca "cea mai buna solutie, indiferent de disputele interne, inainte de alegeri". Pe de alta parte, Kelemen Hunor a pledat pentru un premier politic, nu unul tehnocrat, fara responsabilitate politica, pentru ca si asa "disciplina e destul de afectata la nivelul coalitiei".

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Kelemen Hunor a afirmat ca demisia lui Ioan Botis este un gest rar in Romania: "Este un gest de onoare si un gest de normalitate. In Romania rar se intampla ca un ministru sau un alt demnitar sa aleaga o astfel de solutie, in cazul in care apare o problema de moralitate, nu de legalitate. E de salutat decizia ministrului Muncii, Ioan Botis".

Presedintele UDMR a declarat ca imaginea Guvernului a fost afectata: "Un astfel de conflict de interese, daca se poate spune asa se amplifica foarte tare, mai ales in aceasta perioada si din acest punct de vedere eu cred ca imaginea Cabinetului a fost afectata, dar mai mult imaginea ministrului Botis. Sigur, o reactie prompta intr-o oarecare masura e capabila sa mai salveze cate ceva, dar nu putem nega ca a fost afectata imaginea Cabinetului".

Pe de alta parte, Kelemen Hunor a pledat pentru un premier politic, nu unul tehnocrat, fara responsabilitate politica, pentru ca si asa "disciplina e destul de afectata la nivelul coalitiei". Liderul UDMR a respins ideea unui premier independent, avansata acum cateva luni de presedintele Traian Basescu: "Punctul meu de vedere este in continuare ca avem nevoie de un premier politic, de un premier din partea coalitiei, daca vrem un Guvern de coalitie. Daca vrem un Guvern de tehnocrati, bineinteles se poate alege o alta solutie".

O eventuala varianta de premier tehnocrat cu ministri politici "sunt convins ca nu va functiona nici pe termen scurt", a adaugat ministrul Culturii.

Citeste mai multe declaratii pe www.rfi.ro.