Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va efectua luni o vizita in Statul Israel, urmata marti de o deplasare la Autoritatea Nationala Palestiniana. Seful diplomatiei romane va fi primit de presedintele Statului Israel, Shimon Peres, si va avea convorbiri cu omologul israelian si intrevederi cu premierul Benjamin Netanyahu, cu presedintele Comisiei de politica externa din Knesset, Shaul Mofaz, si cu liderul opozitiei, Tzipi Livni. Agerpres, care il citeaza pe purtatorului de cuvant al MAE, Doris Mircea, noteaza ca vizita in Statul Israel este realizata la initiativa vicepremierului si a ministrului Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman.

Cu acest prilej, vor fi discutate si probleme referitoare la situatia din Nordul Africii si Orientul Mijlociu. Ministrul Afacerilor Externe va avea, de asemenea, intrevederi cu reprezentantii comunitatii cetatenilor israelieni originari din Romania si cu membri marcanti ai mediului de afaceri local.

Marti, ministrul Baconschi va fi primit, la Ramallah, de presedintele Comitetului Executiv al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei si al Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas, si va avea intrevederi cu prim-ministrul Guvernului Autoritatii Nationale Palestiniene, Salam Fayyad, si cu omologul palestinian, Riad Al-Malki. Vor fi discutate aspecte referitoare la cooperarea bilaterala, in special in domeniul economic, posibilitatile Romaniei de a contribui la constructia institutiilor palestiniene, precum si evolutiile recente din nordul Africii si Orientul Mijlociu.