Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a solicitat sambata, la Izvoru Muresului, demisia de urgenta a ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, intrucat nu ia masuri privind arborarea steagurilor maghiare si secuiesti pe sediile institutiilor publice din Harghita si Covasna.

"Solicit demisia de urgenta a ministrului de Interne, Vasile Blaga. Se vede clar ca statul roman si-a pierdut orice autoritate in judetele Harghita si Covasna. Este inadmisibil sa fie steaguri maghiare si secuiesti peste tot, inclusiv la institutiile publice si sa nu reactioneze nici Politia, nici Prefectura, nici administratia publica locala, adica institutiile aflate in subordinea Guvernului Romaniei. Nu stiu pe unde doarme domnul Blaga la aceasta ora, dar sunt convinsa ca ar trebui sa se trezeasca", a declarat, pentru Agerpres, Lia Olguta Vasilescu.

Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul Romaniei numai impreuna cu drapelul national si numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivitati si reuniuni internationale, pe cladiri oficiale si in locuri publice stabilite cu respectarea Legii nr. 75/1994.