''Ceea ce se intampla cu FMI-ul este un lucru care pe mine si pe noi (PSD - n.red.) ne alarmeaza foarte tare. Eu vreau sa va spun - si imi asum acest lucru - relatia noastra cu FMI-ul este in acest moment o relatie profund nociva. In primul si in primul rand, cei de la FMI, cei care vin in Romania, incepand chiar cu domnul Mihai Tanasescu si cu domnul Jeffrey Franks, ar trebui sa vina si sa spuna - poate ma aud, daca ne baga in seama ca ei nu prea ne baga in seama'', a declarat, miercuri seara, la TVR, liderul social-democrat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El i-a acuzat pe reprezentantii FMI ca au sprijinit ''o anumita miscare politica'' din Romania, ''mintindu-i si pacalindu-i'' pe romani ca tara va inregistra in 2010 o crestere economica si ca va avea un deficit bugetar mai mic.

  • ''Anul trecut ne-au mintit pe toti si ne-au pacalit si au facut-o dupa parerea mea ca sa sprijine o anumita miscare politica. Anul acesta, in februarie, ni s-a spus ca este foarte bine ca avem crestere 1,2. Ieri (marti - n.r.) l-am auzit pe domnul Jeffrey Franks declarand ca vom avea scadere 2,5, dar vom avea, la anul, crestere. Noi personal credem ca, in acest moment si in formula actuala, relatia cu FMI este impotriva FMI si in avantajul de scurta durata al celor care conduc in acest moment. Cat timp te bazezi numai pe imprumut si vreau sa se gandeasca fiecare om care se uita la noi, de ce ne da FMI-ul bani? Sunt vreo fundatie de caritate?'', spune Victor Ponta.
  • ''Problema este daca acesti bani s-au folosit la ceva pentru noi sau s-au dus undeva unde nu-i vom mai gasi. Aia e marea problema si, din pacate, nu ne-a raspuns nici FMI-ul, nici Guvernul actual. Acuzatia mea directa la cei de la FMI este ca devin complici cu Guvernul actual'', a adaugat liderul PSD.
  • ''Ce n-a reusit Ceausescu in zece ani sau ce n-a facut de la Guvernul Petre Roman pana la Tariceanu inclusiv, a reusit sa faca Guvernul Boc, intr-un an. Mai mult, auzim ca ne vom imprumuta din nou. Stiti ce inseamna asta? Vreau sa se stie ca oamenii acestia mai trag de timp un pic cu banii de la FMI si dupa aceea o sa lase dupa ei potopul si vom plati noi, daca vom plati'', a incheiat el.