Alianta Nationala pentru Justitie si Dreptate 21 ii va cere primului ministru sa emita de urgenta o hotarare de guvern prin care Partidul Comunist sa fie scos in afara legii, transmite Agerpres.

"Noi vom face o cerere argumentata catre primul ministru sa emita de urgenta o hotarare de guvern prin care Partidul Comunist sa fie scos in afara legii si sa fie interzise prin lege si pedepsite cum se cuvine orice forme de apologie a regimului comunist, a crimelor, ideologiei comuniste, precum si orice forma de vehiculare a simbolurilor comuniste, cu exceptia filmelor documentare sau a materialelor documentare cu caracter informativ", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Sorin Iliesiu, membru de onoare al Asociatiei 21 Decembrie 1989.

In opinia sa, este revoltatoare lipsa de respect a unora dintre concetateni. "Este strigator la cer si revoltatoare lipsa de respect a concetatenilor nostri romani, pe care eu i-as descalifica chiar si din ipostaza de concetateni, de a reinfiinta Partidul Comunist Roman", a afirmat Iliesiu.