PSD sustine candidatura Lilianei Minca (PC), fost director al Loteriei Romane, pentru fotoliul de deputat in Colegiul 19 din Capitala, ramas vacant dupa ce fostul lider al conservatorilor, Daniela Popa, a devenit membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Victor Ponta si Daniel Constantin, liderii PSD si PC, au discutat si despre sustinerea aceluiasi candidat, Remus Grigorescu, pentru functia de primar al municipiului Ramnicu Valcea, potrivit Agerpres.

  • ''Am reconfirmat decizia de a sprijini candidatura Lilianei Minca, candidat din partea aliantei PSD+PC, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un candidat sprijinit si de PNL. Ne dorim foarte mult sa castigam alegerile in acest colegiu si sa aratam, inca odata, ca cei aflati la putere in acest moment incep sa piarda rand pe rand teren si in primul rand incep sa piarda increderea alegatorilor. In acelasi timp, am avut o discutie de principiu, si asteptam decizia oficiala a colegilor conservatori de a sustine acelasi candidat la functia de primar al municipiului Ramnicu Valcea, domnul Remus Grigorescu'', a anuntat luni dimineata Victor Ponta.

Victor Ponta a mai anuntat ca PSD si PC vor continua sa colaboreze si in Parlament, iar in Comisia de reviziure a Constitutiei, unde Alianta PSD+PC va avea cinci parlamentari, unul va fi din partea conservatorilor, ''cu pregatire juridica'' pentru ca ''pozitiile Aliantei sa fie bine reflectate si in cadrul acestei comisii''.

Liderul PSD a mai anuntat ca, in perioada urmatoare, conducerile celor doua partide vor face o analiza ''serioasa'' a modului in care Alianta PSD+PC a functionat in campania electorala.