Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca va propune, in sedinta conducerii partidului de luni, excluderea din partid a lui Vasile Dancu si Ioan Rus, pentru atacurile lansate de cei doi la adresa lui Ion Iliescu.

"Sunt alaturi de presedintele Ion Iliescu si impotriva declaratiilor facute de Vasile Dancu si Ioan Rus. (...) Toata viata lor nu vor reusit sa ia voturi cate ia dl. Iliescu intr-un singur oras, acum, la varsta de 80 de ani", a spus Vanghelie.

Vanghelie, care a participat la intalnirea de la Brasov, unde s-a anuntat sprijinul unui numar important de structuri locale pentru Mircea Geoana, a minimizat absenta lui Ion Iliescu de la aceasta reuniune, afirmand ca presedintele de onoare al partidului "nu participa in general la astfel de intalniri": "El vine atunci cand se ia decizia, isi spune punctul de vedere si nici macar nu incearca sa-l impuna", a sustinut el.

Marian Vanghelie a precizat ca nu este "un fan Iliescu", dar a fost alaturi de acesta ori de cate ori s-a incercat excluderea sa din partid.

El a caracterizat atacurile lansate de cei doi si de Miron Mitrea drept gesturile unor "oameni vanduti lui Traian Basescu": "Nu trebuie sa-i dam presedintelui Traian Basescu partidul pe tava, asa cum isi doreste dansul".

Liderul PSD Bucuresti s-a ferit insa sa comenteze zvonurile legate de candidatura lui Cristian Diaconescu la presedintia partidului, afirmand ca "este benefic ca sunt foarte multi candidati".

"Pe noi ne ingrijoreaza acei candidati care pot fi organizati de Traian Basescu, nu cei care doresc sa candideze democratic".

In opinia sa, este necesara organizarea rapida a unui Congres: "Daca as putea, intr-o saptamana-doua as inchide acest circ pentru a sti cine este presedintele acestui partid, sa se ocupe de problemele societatii romanesti".

Dancu: Vanghelie e un interlop

Vasile Dancu a reactionat imediat: "Vanghelie e un interlop si i se pare ca ce se intampla in jurul lui e economie aplicata politicii. Nu avem cu ce sa reactionam la declaratiile lui Vanghelie", a spus el, la Realitatea TV.

Ulterior, Vasile Dancu si-a nuantat tonul, afirmand ca poate a reactionat la nervi si a incercat sa raspunda cu aceeasi moneda: "Nu am argumente ca ar fi interlop, e pur si simplu o dezbatere in care i-am raspuns cu aceleasi argumente".

El a subliniat insa ca nu poate fi exclus din partid de Vanghelie, ci doar de organizatia care i-a trimis acolo.