Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca "foarte multe din asa-zisele voturi din strainatate au fost adaugate dupa terminarea procesului de vot" si a cerut aducerea "fizica", la Biroul Electoral Central, a declaratiilor pe propria raspundere completate de alegatorii din diaspora, acuzand ca multe din acestea sunt completate "si acum la consulatele romanesti" pentru a justifica numarul mare de voturi.

Declaratiile lui Bogdan Niculescu Duvaz:

- Decizia Curtii Constitutionale de reexaminare si renumarare a voturilor nule este una intermediara, in legatura cu ancheta privind fraudarea voturilor pe care o desfasoara. Ni se pare ca este un pas bun in clarificarea fraudarii alegeilor din turul doi.

- Dar decizia finala va fi de fapt daca se reia scrutinul din al doilea tur al alegerilor prezidentiale, o decizie finala tine de anularea sau nu a alegerilor.

- Cel mai important lucru, insa, este aducerea la Bucuresti si examinarea voturilor din strainatate. La numarul voturilor exprimate in afara tarii, trebuie sa avem peste 140.000 de declaratii pe propria raspundere.

- Avem informatii ca in consulatele romanesti se incearca completarea acestor declaratii si acum, ca sa se justifice numarul mare de voturi.

- Facem apel catre directiile consulare sa inceteze orice astfel de operatiuni de completare ulterioara a declaratiilor pe propria raspundere, pentru ca aceste tentative reprezinta fraude.

- Foarte multe asa-zise voturi din stainatate au fost adaugate ulterior, dupa terminarea procesului de vot, dupa inchiderea urnelor.

- Va garantez ca numai renumararea voturilor din strainatate va anula diferenta pe care la ora asta Traian Basescu o are fata de contracandidatul sau Mircea Geoana.

- Mai avem si problema voturilor duble sau multiple. Este obligatoriu ca CNP-urile din sectiile speciale sa fie verificate cu celelalte din sectiile normale. Acestea trebuie sa fie comparate si nu este un efort prea mare sa se faca aceasta comparatie. Am depus la CCR o astfel de solicitare.

- Renumararea voturilor nule ar putea afecta intr-o mare masura rezultatul final.

- Probabil concluzia corecta a Curtii va fi refacerea scrutinului.