Presedintele PDL Emil Boc a trimis o invitatie scrisa Partidului National Liberal, pentru a incepe discutiile in vederea constituirii unei majoritati si a formarii unui Guvern, a anuntat miercuri prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.

Videanu a precizat ca se doreste demararea acestor negocieri cu formatiunea liberala, imediat dupa validarea alegerilor de catre CCR. "Cred ca este important sa asteptam validarea rezultatului alegerilor de catre Curtea Constitutionala si pe urma putem incepe discutiile serioase, aplicat, pe principii, pe obiective, pe programul de guvernare", a spus democrat-liberalul.

Scrisoarea i-a fost adresata personal lui Crin Antonescu, deoarece "comunicarea este de la presedinte la presedinte", a precizat Videanu.

Pe de alta parte, intrebat despre posibilitatea unor negocieri si cu social-democratii, democrat-liberalul a explicat ca "PDL ramane consecvent ideii constituirii unui Guvern de dreapta". "Nu cred ca in momentul de fata PDL poate initia discutii cu PSD", a raspuns Videanu.

Forurile de conducere ale liberalilor - Biroul Politic Central si Consiliul National Executiv - se intrunesc miercuri pentru a discuta strategia partidului post-alegeri: ramane in opozitie sau accepta varianta intrarii la guvernare cu PDL.

Comitetului Executiv National al PNL, care se va reuni la ora 16.00, al putea sa-l propuna pe Crin Antonescu pentru postul de premier, ca o conditie pentru intrarea liberalilor la guvernare, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale.

In momentul de fata, in PNL se pare ca exista doua tabere: una care sustine intrarea la guvernare alaturi de PDL si alta care sustine varianta unei majoritati PSD-PNL cu Crin Antonescu premier.