Mircea Geoana candidatul PSD la algerile prezidentiale si liderii partidului sau au trait cea mai importanta seara a ultimilor cinci ani in sediul de pe Kiseleff. Seara a fost deschisa cu cateva aparitii exotice si cativa simpatizanti care aveau cereri clare: o casa sau un covrig si un pahar de vin fiert. Rezultatele exit-poll-urilor au adus in sediul din Kiseleff bucuria unei posibile victorii. Dupa cateva ore au inceput insa sa apara si primele indoieli. Pesedistii au ramas insa pe pozitii fiind inca increzatori. Dupa miezul noptii s-a declansat intre Kiseleff si Modrogan razboiul numaratorilor paralele.

Sediul PSD de pe Kiseleff a inceput sa se anime, duminica seara, dupa ora 18, cand au inceput sa apara primii lideri ai partidului. Inainte sa inceapa isteria cifrelor si diferentelor de zecimale de procente, in curtea PSD si-au facut aparitia trei batranei care s-au dus tinta la o masa de unde se serveau covrigi si vin fiert gratuit. "Ei.. am venit si noi aici la PSD ca se da ceva macar. Am fost la pedeleu si nu aveau nimic", a povestit unul dintre batranei.

Intr-un alt colt al sediului un alt grup astepta venirea lui Geoana. "Am venit ca am fost dati afara din casa. Am venit sa ne dea domnu` Geoana ca asa scrie in programul lui", si-a prezentat o doamna doleantele.

Sus la etajul unu era pregatita o sala de protocol unde era si un tort in forma tricolorului. Pe mese mai erau si cadouri de Mos Nicolae.

Inainte ca Mircea Geoana sa apara, sediul partidului a fost umplut de cateva zeci de simpatizanti si liderii marcanti ai partidului: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Victor Ponta, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Ionut Bazac sau Cristian Diaconescu.

Seara alegerilor si rezultatele partiale au reprezentat pentru Ion Iliescu un tonic la batranete. Aproape sufocat de zecile de camere de fimat si de zecile de reporteri, Ion Iliescu a dat declaratii dupa care a facut un mic sprint de cativa metri pentru a scapa de inghesuiala, punand astfel pe picior gresit ziaristii care il urmareau.

Au fost si cateva aparitii exotice precum cea a lui Gigi Becali care a declarat ca a venit neinvitat si care a promis un camion de sampanie in caz de victorie. Pe langa multimilioanarul din Pipera au mai aparut si peremistul Codrin Stefanescu si cantareata Elena Carstea.

Intrarea lui Mircea Geoana a fost preintampinata de venirea unui grup de penelisti condusi de Crin Antonescu si Ludovic Orban. Liberalii au venit cu o garnitura extinsa printre care si Varujan Vosganian si Mariana Campean.

Intre timp liderii mai mici ai partidului vorbeau in continuu la telefon si adunau procente din teritoriu. "Este bine, catigam, suntem in grafic", povesteau pesedistii intre ei. Purtatorul de cuvant al partidului discuta si el rezultatele. "E prezenta mare, dar asta ne avantajeaza. Suntem bine", spunea Bogdan-Niculescu Duvaz.

Cu o jumatate de ora inainte de anuntarea rezultatelor, toti liderii importanti ai partidului erau masati in salonul de la etajul 1 al sediului de pe Kiseleff. Fiecare incerca sa para cat mai increzator. "La mine in judet i-am batut cu 70 la 30. Oricate voturi ar veni din diaspora, i-am pus cruce. S-a incheiat pentru Basescu", a spus Marian Oprisan. Intr-un alt colt al salonului si Liviu Dragnea centraliza date. "Cred ca nu se mai poate intoarce rezultatul", a spus Dragnea. In schimb, Viorel Hrebenciuc era convins fara echivoc de reusita: "O sa vedeti ca diferenta o sa se mareasca pentru Geoana. Luam voturi de peste tot". Adrian Nastase avea o mica unda de rezervare: "Eu sper sa nu se intoarca".

Cu un sfert de ora inainte de anuntarea exit-poll-urilor liderii PSD in frunte cu Mircea Geoana au coborat in curtea sediului unde era amenajata o scena. Zeci de oameni au incercat sa urce pe scena cat mai aproape de Mircea Geoana. Pe scena acesta a fost incadrat de sotia sa, copiii sai si de Crin Antonescu si sotia acestuia. In spate liderii PSD, cel mai apropiat fiind Liviu Dragnea. Tot in spatele lui Geoana si-a facut loc si Gigi Becali.

In momentul in care s-au anuntat rezultatele exit-poll-urilor Mircea Geoana a sarit in sus dupa care si-a sarutat sotia si apoi s-a imbratisat cu Crin Antonescu. O secena mai putin sesizata de lumea prezenta a fost si aceea in care Mircea Geoana a dat mana si s-a imbratisat cu Gigi Becali care l-a tras de maneca si pe Crin Antonescu care a fost nevoit sa il imbratiseze.

Apoi Mircea Geoana si liderii PSD s-au retras in sala de protocol unde au sarbatorit rezultatul cu sampanie si tort. In scurt timp insa o parte din liderii partidului s-au imprastiat pe la televiziuni, iar o parte l-au urmat pe Mircea Geoana la o vizita la sediul PNL.

La miezul noptii, in sediul din Kiseleff nu mai era niciun simpatizant, doar cativa reporteri. La etajele superioare insa, stafful de campanie a lui Mircea Geoana contoriza voturile. Pe holuri euforia de la anuntarea rezultatelor a disparut. "E strans, e foarte strans. Trebuie sa numaram", povestea unul dintre pesedisti. Dupa ora 24 Viorel Hrebenciuc si Valeriu Zgonea si-au intrat in rol si au combatut pana dimineata cifrele adversarilor de la PDL care cu fiecare ora sustineau ca au cateva zeci de mii de voturi in plus.