Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a declarat onorat de propunerea PSD-PNL de a conduce guvernul, in eventualitatea in care Mircea Geoana va castiga alegerile prezidentiale. "Sunt onorat de propunerea de a conduce un guvern dupa turul II al alegerilor prezidentiale, propunere exprimata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator, Partidul National Liberal si care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale", a anuntat acesta, intr-un comunicat de presa citat de NewsIn.

Edilul Sibiului a salutat cu aceasta ocazie si acordul de colaborare incheiat de liderii celor doua partide, la Parlament. "Salut intentia de colaborare intre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat care a fost parafata", se mai arata in comunicat. Intelegerea la care s-a ajuns este un semnal pozitiv, care pune bazele unei viitoare majoritati, sustine Johannis. "In aceasta perioada am fost in permanenta legatura cu liderii politici cu care voi colabora si voi ramane in continuare in contact cu acestia, pentru a contura detaliile", incheie primarul Sibiului.

Raspunsul lui Klaus Johannis vine la scurt timp dupa ce alianta PSD+PC si PNL au semnat, la Palatul Parlamentului, un acord politic impotriva lui Basescu. Documentul vizeaza sustinerea lui Mircea Geoana la prezidentiale si constituirea unei majoritati guvernamentale, cu Klaus Johannis in functia de premier. "Cred ca, in acest moment, fortele pozitive din societate (...) trebuie sa isi asume eforturile pentru a putea sa instalam un guvern cu dl. Johannis ca prim-ministru pana la Craciun", a declarat dupa semnarea acordului liderul PSD, Mircea Geoana.

Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential: Johannis nu va fi niciodata premier

De cealalta parte, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu i-a avertizat pe liberali ca PSD le intinde "o mare capcana", iar ""Klaus Johannis nu va fi niciodata premier". "Sunt convins ca daca va iesi candidatul PSD la alegeri, va folosi anticipatele ca un instrument de santaj: vreti pe premierul X de la PSD sau mergem in alegeri anticipate", a declarat Lazaroiu, intr-o interventie la Realitatea FM.