"Nu voi face campanie alaturi de Viorel Hrebenciuc, dar voi respecta decizia partidului si voi face campanie alaturi de Crin Antonescu pentru sustinerea lui Mircea Geoana la presedintie". Declaratia ii apartine lui Romeo Stavarache, seful de campanie al lui Crin Antonescu. Intr-o interventie la Realitatea FM, Stavarache a anuntat ca PSD "a acceptat in principiu" programul PNL anti-criza; iar punctele principale ale acordului care va fi semnat miercuri sunt mentinerea sau scaderea cotei unice, reducerea TVA-ului la produsele alimentare de baza si eliminarea impozitului forfetar".

"Impreuna cu PSD vrem sa facem o majoritate si sa cream un guvern care sa poata scoate tara din criza. Eu ma astept ca si PDL sa faca imediat o oferta in acest sens", a continuat seful de campanie al lui Antonescu. Intrebat de ce nu a acceptat pana acum oferta democrat-liberalilor, Stavarache a replicat: Traian Basescu l-a refuzat pe Klaus Johannis premier, PSD a fost de acord.

Mai mult, social-democratii au acceptat si o parte din planul PNL pentru combaterea efectelor crizei. "Vrem o relaxare fiscala, ca sa dam drumul economiei. (...) Vrem ca o parte din programul Johannis sa fie unul cu idei liberale", a precizat Stavarache.

Surse politice au declarat marti pentru HotNews.ro ca liderii PNL ar fi cerut conducerii PSD sa-i scoata pe Viorel Hrebenciuc si pe Marian Vanghelie din primia linie. Solicitarea a fost facuta in contextul in care cele doua formatiuni incearca sa incheie un acord care prevede ca liberalii sa-l sustina pe Mircea Geoana la prezidentiale, pentru ca, ulterior, acesta sa-l desemneze premier pe primarul Sibiului, Klaus Johannis.