PD-L poate guverna alaturi de PNL pana in 2012, daca liderii celor doua formatiuni isi doresc acest lucru, a afirmat, joi seara, premierul interimar Emil Boc, citat de Realitatea Tv. Raspunsul din tabara liberala nu s-a lasat asteptat: "O alianta cu PD-L nu este exclusa", a afirmat fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu.

  • "Cred ca domnul Tariceanu şi-a dat seama ca a luat o decizie greşita in decembrie cand  nu a aprobat propunerea PD-L. Am fost personal la sediul PNL facandu-le o invitatie directa de a forma guvernul, incapatanarea PNL-ului de atunci de a avea primul-ministru  cand PD-L avea cu trei mandate peste toate partidele din Parlament i-au trimis in opozitie un an de zile. Cred ca liberalii au invatat din acea experienta. Cele doua partide sunt compatibile sa duca guvernarea Romaniei de centru-dreapta in perioada 2009-2012", este de parere Emil Boc.
  • "Da, e posibil sa guvernam cu PDL, dar putin probabil. Daca se gaseşte o modalitate corecta de negociere şi discutii pe seama principiilor noastre de la care nu putem face rabat, orice discutie e posibila", a afirmat Calin Popescu Tariceanu.