Exista un jucator de snooker celebru, Jimmy White, a pierdut de 6 ori titlul de campion mondial. Nici macar statistica nu a fost de partea lui. Macar din intamplare trebuia sa castige, n-a facut-o. La noi Mircea Geoana este simbolul eternului loc doi. Tocmai a iesit din cursa electorala, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Marti, Traian Basescu a pierdut pentru prima oara dupa foarte multi ani controlul situatiei politice din Romania. A condus ostilitatile fara a avea frica de consecinte 5 ani. Era mult mai sigur pe situatia politica atunci cand a fost suspendat, pentru ca a fost suspendat nedrept. Azi nu mai e asa.

Crin Antonescu a preluat conducerea jocului. Nu stiu daca Traian Basescu e capabil sa recupereze mingea, cred ca da.

Traian Basescu nu poate juca cu Emil Boc contra lui Klaus Johannis, e o diferenta de clasa. Lipsa de persoane dispuse la dialog civilizat din partea PDL, de competenta, de consideratie fata de adversarul politic, politizarea excesiva au adus PDL-ul in fata propriei prabusiri. Traian Basescu poate sa supravietuiasca politic, poate sa castige alegerile cu conditia detasarii de PDL, pastrat ca un grup de sustinatori care sa faca treaba administrativa, dar care sa nu-l reprezinte.

Daca Traian Basescu neglijeaza ceea ce PNL a reusit, sa doboare Guvernul, sa coalizeze PSD, sa aiba o propunere credibila sustinuta de toata lumea mai putin PDL, are sanse sa piarda alegerile, pe mana lui Emil Boc. Emil Boc si guvernarea sa sunt cei mai mari dusmani ai lui Traian Basescu, depinde doar de el daca intelege.

PSD a renuntat la Mircea Geoana, el nu stie, PSD este sustinatorul constient sau nu al lui Crin Antonescu. Pentru ca a trecut in trena PNL-ului. Propunerea PNL-ului aduce in memoria poporului ideea de neamt care ne poate salva, PSD nu are alternativa si a recunoscut-o, nici PDL nu sta mai bine. Daca Basescu se aliaza cu aceasta idee de ordine nemteasca castiga, daca se leaga de PDL si Boc are sanse sa piarda.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Romania Obiectiva.