Presedintele Traian Basescu a glumit, luni, cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, prezent la Cotroceni cu ocazia vizitei regelui iordanian, spunandu-i ministrului Culturii: "Te-ai lipit de o noua pleasca". In luna februarie, Paleologu afirma ca PDL a ajuns la putere gratie lui Traian Basescu, o "pleasca" ce a "cazut" peste acest partid si l-a adus la putere.

Potrivit Mediafax, la Palatul Cotroceni au fost semnate, cu ocazia vizitei Regelui Abdulah al II-lea, mai multe acorduri intre Romania si Iordania, in domeniul cooperarii economice, protejarii investitiilor, cooperarii în protectia mediului si cooperarii culturale si stiintifice. Ministrul Paleologu a fost prezent la eveniment pentru a semna din partea romana documentul privind programul de cooperare in domeniul cultural si stiintific pentru perioada 2009-2012.

Seful statului i-a spus, cu aceasta ocazie, lui Paleologu: "Te-ai lipit de o noua pleasca", aluzie la recentul atac lansat de liderul liberal Crin Antonescu la adresa ministrului Culturii.

Crin Antonescu il acuzase, sambata, pe Theodor Paleologu, de servilism fata de actualul sef al statului. Declaratiile liderului liberal au venit dupa ce Theodor Paleologu a afirmat ca actualul sef al statului nu are contracandidat, iar Ionel Bratianu, daca ar aparea acum, nu ar castiga alegerile prezidentiale.