Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, la Targul International de Turism de la Berlin, ca Romania va promova mitul Dracula pe plan international si va incerca sa mentina Castelul Bran in circuitul turistic. "Este de mare interes sa promovam mitul Dracula. Este foarte important si trebuie sa-l folosim pentru ca el exista deja in mintea turistilor", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca Romania va folosi in scop turistic legenda lui Dracula si ca va incerca sa promoveze, ca destinatie turistica, Castelul Bran. "Vrem «sa vindem» Castelul lui Dracula, ramane sa vedem insa ce se va intampla din punctul de vedere al administrarii castelului", a mai spus Udrea.

Castelul Bran a fost retrocedat, in 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg, nepotul reginei Maria si fiul principesei Ileana, iar pana pe 18 mai 2009 va pastra destinatia de muzeu, fiind in administrarea statului roman, prin intermediul Ministerului Culturii.

Elena Udrea: TUI va veni in Romania la sfarsitul lunii aprilie pentru negocieri

Ministerul Turismului si operatorii hotelieri de pe litoral vor relua la sfarsitul lunii aprilie discutiile cu grupul german TUI, pentru a-l convinge sa revina pe piata romaneasca, a declarat miercuri, la Berlin, ministrul Elena Udrea.

"Vom relua discutiile cu reprezentantii TUI si ei vor veni la sfarsitul lunii aprilie in Romania pentru a discuta cu operatorii de pe litoral. Este foarte important sa fim prezenti in cataloagele lor", a spus Udrea, la Targul International de Turism de la Berlin.

Primele discutii cu reprezentantii celui mai mare tour-operator din lume au avut loc, neoficial, la sfarsitul lunii ianuarie, dupa trei ani de la retragerea din Romania, potrivit unui document semnat de Elena Udrea si obtinut luni de Mediafax.

Targul International de Turism de la Berlin, cea mai mare manifestare de profil din lume, cu un numar de 11.100 de expozanti din peste 180 de tari, se desfasoara in perioada 11-15 martie.